Familia crestina 1/2006 - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2021 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Familia creștină 1/2006

[2006-01-12]
Primul număr al revistei electronice "Familia creștină" a apărut la începutul acestei săptămâni pe situl ProFamilia.ro, intrând în al patrulea an al existenței. Dossier-ul revistei este dedicat "Creației: adevăr pentru rațiune și adevăr revelat". Cele trei interesante articole ale dossier-ului sunt: "Toma d`Aquino și cosmologia Big Bang", de William E. Carroll; "De la creaționism versus evoluționism la creație și evoluție", un interviu preluat de la agenția Zenit; și "Folosirea întregii creații", de pr. William Saunders.

Înainte de Dossier, revista se deschide cu editorialul semnat ca de obicei de Marina Fara, în care se explică: "Începutul unui an predispune la filozofare, dar nu-i mai puțin adevărat că orice început e o bună temă de cugetare. Credem deci că o privire asupra câtorva orizonturi din realitatea Creației se potrivește cu această primă ediție din anul 2006 a revistei noastre." La rubrica Familie găsim articolul unui Cardinal despre "Ce va fi, oare, acest copil?" Textul este de fapt capitolul XI din cartea "Mama" a Cardinalului maghiar Joseph Mindszenty. La Spiritualitate cititorii au parte de-o avertizare prin articolul "Satana și sfinții: luându-l în serios pe Prințul Întunericului", semnat de editorul Carl E. Olson. Următorul articol este o poveste dedicată copiilor: "Alunel și Țepeluș", scrisă de Maria Goția.

La final sunt incluse două articole la rubrica Cultură: "Revigorarea Hollywood-ului?", al editorilor de la National Catholic Register, și "Vladimir Ghika - Fragmente postume", semnat de Andrei Goția. Acest din urmă articol este o prezentare a volumului "Fragmente postume" apărut la Editura Dacia din Cluj în 2003, în traducerea Doinei Cornea. "Volumul se constituie din reflecții numerotate, mai lapidare ori mai elaborate, grupate pe capitole. Cele o sută șaizeci și una de pagini ale cărții se pot parcurge în câteva ore, dar gândurile Monseniorului sunt mici geme spirituale, care nu pot fi înghițite cu pumnul, ci care își arată fecunditatea când sunt meditate individual." Ultimul articol al primului număr pe 2006 este o rețetă pentru gospodine.

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 989, Ultimul acces: 2021-11-28 15:50:30