Prima enciclica la 25 ianuarie? - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2021 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Prima enciclică la 25 ianuarie?

[2006-01-12]
Prima enciclică a Papei Benedict al XVI-lea va fi publicată la 25 ianuarie, anunță săptămânalul italian "Famiglia Cristiana". Vaticanul nu a anunțat încă o dată pentru apariția enciclicii, iar alte surse - care au anunțat lansarea documentului la 8 decembrie, apoi la 6 ianuarie - s-au dovedit inexacte. "Famiglia Cristiana" promite însă cititorilor că va publica textul integral al enciclicii în ediția sa din 25 ianuarie. Mai mult, publicația oferă un număr de telefon preoților care vor să comande mai multe exemplare din această ediție specială cu prima enciclică a noului Pontif.

Enciclica, intitulată Deus Caritas Est ("Dumnezeu este iubire"), a fost semnată de Papa Benedict în ziua de Crăciun. Cu două zile înainte, directorul biroului de presă al Vaticanului, Joaquin Navarro-Valls, le-a spus reporterilor că documentul va fi făcut public în luna ianuarie. El nu a specificat vreo dată, doar că va fi după Epifanie, adică după 6 ianuarie. Predicția făcută de "Famiglia Cristiana" este destul de improbabilă după unii observatori de la Vatican. Între 23 și 24 ianuarie, Consiliul Pontifical Cor Unum va organiza un seminar în care se va discuta despre opera caritabilă a Bisericii. Această temă este parte integrantă a enciclicii, și observatorii respectivi estimează că documentul va fi deja public la acea dată, în mapele participanților la seminar. Se afirmă deci că documentul ar putea să apară înainte de 23 ianuarie.

Alte surse din Vatican au explicat întârzierea documentului datorită problemelor cu care s-a ciocnit Secretariatul de Stat, ce a primit sarcina publicării documentului, atunci când s-a trecut la traducerea în limbile de circulație internațională. Enciclica a fost scrisă în germană, apoi tradusă în latină, care a fost suportul pentru traducerile în celelalte limbi. Dacă Papa Benedict urmează exemplul predecesorului său, atunci vom afla din timp de lansarea enciclicii, prin anunțarea conferinței de presă la care va avea loc lansarea. Probabil enciclica va fi prezentată de Arhiepiscopul Paul Josef Cordes, președintele Cor Unum, alături de prefectul Congregației pentru Doctrina Credinței, Arhiepiscopul William Levada.

Deus Caritas Est ar avea 40 de pagini. Ce se știe sigur sunt primele cuvinte, pentru că în mod tradițional enciclicele își iau numele după primele cuvinte. Enciclica Papei începe deci cu cuvintele primei epistole a Sf. Ioan (4,8). Documentul se spune că este o profundă meditație teologică despre centralitatea lui Cristos, a iubirii divine și iubirii umane; dar textul vorbește și despre exprimarea concretă a iubirii în opere de caritate.

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 973, Ultimul acces: 2021-11-28 13:58:23