Urmati-l pe Cristos pentru a fi cu adevarat liberi - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Urmați-l pe Cristos pentru a fi cu adevărat liberi

[2006-01-11]
Cei ce îi urmează lui Cristos trebuie să nu fie sclavii idolilor impuși de lumea modernă. Aceasta a fost invitația transmisă de Patriarhul Alexei al II-lea celor 5.000 de credincioși reuniți ieri seară în Catedrala Cristos Mântuitorul din Moscova, pentru serbarea Crăciunului. În timpul celebrării, Patriarhul ortodox al Moscovei și al întregii Rusii i-a îndemnat pe cei prezenți: "încercați să împărtășiți bucuria Crăciunului cu cei de lângă voi, în special cu cei singuri. Lăsați ca această bucurie să vă urmeze întreaga viață și să vă dea tăria de a depăși încercările și necazurile".

Astăzi, creștinii ortodocși din Rusia, din Țara Sfântă și din alte câteva Biserici Ortodoxe au celebrat Crăciunul după calendarul iulian. Diferența este de 13 zile față de calendarul gregorian adoptat de catolici, de protestanți, de unii ortodocși și de lumea seculară. În Rusia Crăciunul este zi de sărbătoare națională, încheind postul început la 28 noiembrie. În audiența căreia i s-a adresat Patriarhul s-au aflat diferite personalități, precum premierul rus Mikhail Fradkov și Nunțiul Apostolic în Rusia, Mons. Antonio Mennini. Într-un mesaj de salut adresat Patriarhului, președintele Vladimir Putin a mulțumit Bisericii Ortodoxe pentru "contribuția ei la promovarea păcii și înțelegerii în societate".

Capul Bisericii Ortodoxe Ruse și-a îndemnat credincioșii să îi urmeze lui Cristos, izvorul "adevăratei bunătăți". Ideea a fost subliniată și de pr. Yakov Krotov, care a vorbit cu agenția AsiaNews despre celebrarea de la Moscova. "Doar întorcându-ne la Isus, izvorul libertății absolute, va putea credința noastră să nu se transforme în teamă" după tragediile din 2005. "Anul trecut nu ne-a adus vești bune; sângele continuă să curgă în Cecenia, și înțelegem mai bine ce se întâmplă în Irak. Pentru noi creștinii este teribil să vedem că, chiar și în țara noastră, există persoane care folosesc religia pentru a justifica vărsarea de sânge, învrăjbind creștinii și musulmanii unii împotriva altora." În zilele de Crăciun Moscova este blindată: trei mii de membri ai forțelor de securitate sunt mobilizați în special în jurul bisericilor și intrărilor de metrou, folosindu-se uneori și detectoarele de metal.

Sursa: www.MMB.ro


Contor Accesări: 1555, Ultimul acces: 2024-03-23 22:07:54