ORA PROFETICA SEMNELE SFARSITULUI MATEI 24 - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

ORA PROFETICA SEMNELE SFARSITULUI MATEI 24

[2006-01-06]
Petre si Paul Gheorghe

Christosi mincinosi. Razboaie. Cutremure de pamant. Foamete si ciumi. Persecutii. Inmultirea faradelegii. Evanghelia propovaduita in toata lumea. ,,Cand veti vedea toate aceste lucruri, sa stiti ca Fiul Omului este aproape, este chiar la usi“

Semnele saptamanii 5 Ianuarie 2006

O secunda in plus.

Cu ocazia anului nou 2006, oamenii de stiinta au adaugat la anul 2005 o secunda in plus, ca sa compenseze discrepanta constatata de ceasul atomic. Din 1958 cand a fost inventat ceasul atomic, oamenii de stiinta au constatat ca pamantul isi incetineste miscarea de rotatie, astfel masurata o zi de 24 de ore este mai scurta decat cea solara cu 9/10 de secunda. Ce-mi poate folosi sa am o secunda in plus? Ce pot sa fac cu ea?

Totusi o secunda poate fi timpul unui accident teribil, este diferenta dintre a prinde trenul si al pierde, intre a lua o medalie sau a pierde competitia. Este diferenta dintre a ramane in istorie ca un campion, sau a deveni un anonim. Sigur daca avem in vedere ca intr-o zi sunt 86.400 de secunde nu este prea mult si totusi intr-o secunda se pot face multe lucruri bune sau rele. Un cotidian de mare tiraj a intrebat trecatorii de pe strada ce vor face cu secunda in plus. Raspunsurile au variat, de la a privi la televizor, a bea un pahar de sampanie, la a sta de vorba cu sotia sau copiii.

Ce ai fi raspuns daca reporterul ti-ar fi iesit in cale pe 31 decembrie?

Ai fi spus poate ca vrei sa petreci secunda in plus in rugaciune? In meditatie si comuniune cu Dumnezeu?

Este doar o secunda, dar ea poate face diferenta intre mantuit si pierdut.

Sa rascumparam secundele irosite in zadar, sa le folosim cu intelepciune pe cele peste 3 miliarde care au ramas din 2006. Ne stau inca la dispozitie. Chiar ne stau la dispozitie, suntem siguri ca le vom avea pe toate 3.110.400.000? Nu uitati o secunda este de ajuns, multe tragedii se pot intampla in numai o secunda.

Binecuvantari si blesteme.

Credinta fiecaruia dintre noi este incercata zilnic, in multe feluri si prin multe imprejurari, unele marunte si neinsemnate, altele colosale. Saptamana aceasta un accident minier a reamintit multora dintre noi cat de fragila este relatia omeneasca cu Dumnezeu. ,,Prima data preamareau pe Dumnezeu, iar apoi au incept Sa-l blesteme”, a declarat John Casto, martor ocular la evenimentele dramatice petrecute recent in Talmansville, West Virginia. Duminica trecuta, 13 mineri care se pregateau sa redeschida mina de carbune, dupa pauza de sarbatori, au fost surprinsi de o explozie subterana si blocati la peste un km in adancul intunecat al pamantului. Pentru urmatoarele 41 de ore nimeni nu a stiut daca cei 13 au murit sau mai traiesc. O biserica din apropiere a fost folosita ca centru de comandament, de unde guvernatorul statului, echipele de interventie, precum si familiile minerilor, s-au adunat sa coordoneze activitatile de salvare, sau sa se sustina emotional unii pe altii. Aceste 41 de ore au fost petrecute in rugaciune, cu speranta ca in ciuda situatiei disperate, totusi o minune va avea loc, si cei 13 vor fi salvati.

Miercuri dimineata, cand echipa de salvare a reusit sa ajunga in inima muntelui la minerii blocati, un mesaj anemic a fost transmis printr-un telefon mobil: ,,unul este mort, 12 inca in viata”. Toata lumea adunata, cu sufletul la gura sa auda vestile, a strigat si a sarit in sus de bucurie la auzul acestor cuvinte, slavind si binecuvantand numele lui Dumnezeu, care a facut o asa minune si a salvat viata acestor mineri. Rugaciunile care implorau pe Dumnezeu sa faca o minune, s-au transformat in strigate de multumire pentru minunea la care, prin intermediul televizorului, milioane de spectatori de pe toata fata pamantului au fost martori.

Din pacate insa in mai putin de 3 ore, un alt mesaj a fost transmis, de data aceasta mult mai trist: ,,unul este in viata, si 12 sunt morti”. Din cauza conditiilor grele, primul mesaj a fost interpretat gresit, iar acum o comunitate intreaga a ramas stupefiata, distrusa, disperata si fara mangaiere. Cantecele de slava au incetat, rugaciunile de multumire si clopotele bisericilor au amutit, inlocuite acum de confuzie, plansete, injuraturi si blesteme.

A fost oare acest eveniment ingaduit ca sa incerce credinta acestor oameni? A vrut Dumnezeu sa vada daca acesti oameni au credinta, si atunci cand rugaciunile lor nu sunt ascultate? Cine poate sti, si cine poate intelege planurile lui Dumnezeu? Aceasta tragedie m-a dus cu gandul la o alta ocazie, acum doua mii de ani, cand binecuvantarile omenirii s-au transformat in blesteme. In Matei capitolul 21 este descrisa intrarea glorioasa a lui Isus in Ierusalim, si multimea adunata, care preamarea pe cel venit in numele lui Dumnezeu. Dupa putin timp insa, asa cum tot Matei descrie in capitolul 27, aceiasi oameni care cu putin timp in urma strigau osanale, urlau acum: ,,sa fie rastignit”.

Urmarind tragedia din Talmansville, West Virginia, mi-am pus intrebarea; care ar fi fost reactia mea, daca eram eu in locul acestor oameni?

Dar a dumneavoastra?

30-12-05. Cairo. 10 refugiati din Sudan au fost ucisi in Cairo, in timpul unei interventii a fortelor de securitate egiptene.

Potrivit ministerului de interne, interventia in forta a politistilor a provocat panica, soldandu-se si cu 43 de raniti, atat din randul refugiatilor cat si al fortelor de securitate. Refugiatii au refuzat sa paraseasca tabara, cerand organizatiei de profil din cadrul Natiunilor Unite sa ii transfere in strainatate. De mai bine de trei luni, autoritatile egiptene nu mai au dreptul de a acorda azil refugiatilor sudanezi, in urma semnarii tratatului de pace din Sudan. Azilantii au nevoie de acest statut pentru a putea ajunge ulterior in tari precum Marea Britanie, Australia sau USA.

1-1-06. Bagdad. Atentate. In prima zi a anului nou, capitala irakiana a fost zguduita de o serie de opt atentate cu bomba. Mai multe zeci de oameni au fost raniti, a anuntat politia irakiana.

2-1-06. Gaza. Aviatia israeliana a bombardat sediul partidului Fatah, al presedintelui palestinian Mahmud Abbas, situat in sudul Fasiei Gaza.

Spatiul era folosit de grupari extremiste, motiveaza Israelul atacul aerian. Nu exista inca informatii privind eventuale victime. Miscarea radical-islamista Hamas a anuntat noi atacuri asupra Israelului, dupa noua luni de pauza. Aripa militara a organizatiei a distribuit manifeste in Fasia Gaza, in care ameninta cu distrugerea „criminalilor sionisti”. La New York, secretarul general al Natiunilor Unite, Kofi Annan a condamnat atacurile recente ale palestinienilor asupra unui club al angajatilor ONU din Fasia Gaza si a cerut autoritatilor palestiniene sa restabileasca ordinea in zona. In aceasta dimineata, circa 200 de politisti palestinieni au luat cu asalt sediile autoritatii palestiniene, cerand guvernantilor sa restabileasca ordinea in Fasia Gaza. Politia ramane neputincioasa in fata valurilor de rapiri si atacurilor inregistrate in zona, dupa retragerea coloniilor evreiesti, in luna septembrie.

Sydney. 5 persoane si-au pierdut viata, in urma prabusirii unui avion de mici dimensiuni in estul Australiei. 2 dintre pasageri s-au salvat inotand catre malurile lacului in care s-a prabusit aparatul de zbor. Trupele de interventie au inceput actiunile de descarcerare a victimelor, din ramasitele avionului de tip Cesna, scufundat intr-un lac de acumulare. Se pare ca la bordul avionului se afla un grup de parasutisti.

3-1-06. Paris. Presedintele francez Ja|ues Chirac a decis sistarea starii de urgenta decretata in luna noiembrie, in urma violentelor din suburbiile mai multor orase. De maine, viata reintra in normalitate, masurile de siguranta nemaifiind necesare. Autoritatile s-au temut ca in noaptea de Revelion violentele ar putea izbucni din nou, ceea ce nu s-a intamplat insa. Starea de urgenta fusese decretata pana la finele lunii februarie. Ea permitea fortelor de ordine sa intervina in conflicte si sa izoleze zonele in care se inregistrau violente.

Colombo. 5 studenti tamili au fost impuscati, anunta rebelii miscarii separatiste „Tigri Tamili”. Potrivit acestora victimele au fost impuscate de catre trupele militare in timp ce se relaxau, impreuna cu familiile lor intr-un parc, situat pe malul marii. Incidentul amplifica tensiunile din Trincomale, localitate situata la 260 de km de capitala Colombo.

Suva. Cutremur. Un puternic cutremur s-a produs in cursul noptii in Pacificul de Sud, in apropierea insulelor Fidji.

Seismologii americani au anuntat ca intensitatea cutremurului a atins 7,1 grade, dar ca posibilitatea producerii de valuri tsunami este extrem de redusa. Nu exista, deocamdata, informatii privind eventuale victime sau pagube materiale.

4-1-06. Jakarta. 260 de oameni sunt dati disparuti in urma unei noi alunecari de teren pe insula Java. Peste 100 de case din localitatea Cijeruk au fost prinse in avalansa de pamant. Numerosi politisti si voluntari au luptat cu masele imense de noroi pentru a-i salva pe cei prinsi in alunecarile de teren. Luni, alti 57 de locuitori din estul insulei Java si-au pierdut viata in urma altei alunecari de teren. Actiunile de eliberare a victimelor erau in plina desfasurare, in momentul producerii catastrofei de ieri.

Bakuba. Atentat. 40 de persoane au fost ucise si peste 30 ranite, in urma unui atentat sinucigas, provocat in timpul unei ceremonii funerare, intr-o localitate la 90 de km nord de Bagadad. Potrivit politiei locale, atentatorul a detonat bomba in mijlocul multimii care participa la o procesiune religioasa. Acesta este cel mai sangeros atentat, de la desfasurarea alegerilor din 15 decembrie.

Los Angeles. Cutremur. Un puternic cutremur marin a zguduit coastele golfului californian. Epicentrul cutremurului, care a atins 6,7 grade, a fost identificat la 90 de km de Santa Rosalia, in zona de vest a Peninsulei California Inferioara, pe fasia situata intre San Francisco si Los Angeles. Potrivit geofizicienilor americani, pagubele produse nu sunt semnificative si nici nu exista pericolul formarii unor valuri tsunami.

Munchen. 14 persoane si-au pierdut viata in accidentul din statiunea bavareza Bad Reichehall, potrivit celui mai recent bilant oficial.

Fortele de interventie au dezgropat, in cursul acestei dimineti, trupurile neinsufletite ale altor doi baieti ca si al unei adolescente. 34 de persoane au fost ranite, iar o adulta continua sa ramana disparuta. Reamintim ca tavanul patinoarului din statiunea Bad Reichenhall s-a prabusit luni dup-amiaza, ucigand pana acum 13 persoane, majoritatea copii si ranind alte 34. Datorita caderilor masive de zapada, acoperisurile altor cladiri cu constructii asemanatoare au cedat in Austria, fara a se inregistra insa victime umane. In Cehia, tavanul unui supermarket s-a prabusit, ranind un angajat.

5-1-06. Dubai. 15 pelerini si-au pierdut viata in urma prabusirii unui imobil cu patru etaje la Mecca, principalul loc de pelerinaj al lumii musulmane, alti 39 fiind raniti. Anuntul a fost facut de televiziunea Arabiei Saudite, citand surse medicale. Un milion de pelerini din 2,5 milioane asteptati se afla deja la Mecca, unde duminica incepe marea procesiune numita Hadj.

Bagdad. Atacuri. In urma unui atentat cu bomba in centrul irakian de pelerinaj Kerbala, si-au pierdut viata potrivit politiei cel putin 49 de persoane, alte 68 fiind ranite. Locul deflagratiei se afla la mijlocul drumului intre doua moschei siite. Ulterior, un alt atentat sinucigas a fost comis la Ramadi, intr-un centru de recrutare al armatei irakiene. Cel mai recent bilant consemneaza mai bine de 67 de morti si 105 raniti in randul numerosilor barbati dornici de a se inrola in structurile de securitate. Doua alte atacuri cu automobil capcana au fost semnalate la Bagdad, dar ele nu s-au soldat decat cu ranirea unui politist. Tot astazi si-au pierdut viata in Irak sapte militari americani. Cinci dintre ei in apropierea capitalei, in urma unui atac cu bomba artizanala asupra convoiului in care se deplasau si alti doi la Nadjaf.

Anul 2006 incepe sub auspicile cataclismelor naturale. In Australia noul an a fost marcat de temperaturi record, 44,2 C, aceasta a produs peste 40 de focuri si numeroase intreruperi in alimentarea cu electricitate. Case, plantatii si pomi fructiferi au fost distruse de flacari.

In acelas timp in nordul Californiei s-a abatut o puternica furtuna insotita de ploi torentiale, care a produs inundatii mari. Un sir de inundatii s-au abatut incepand cu Napa Valley, o regiune viticola renumita la nordul orasului San Francisco, continuand cu Sacramento si intinzandu-se pana la Los Angeles. Avand in vedere pagubele importante, peste 200 milioane de dolari, guvernatorul statului Arnold Schwarzenegger a declarat stare de urgenta. In mai mai multe localitati, nivelul apei a atins un metru. Autoritatile avertizeaza asupra pericolului alunecarilor de teren. Doua persoane si-au pierdut viata inecate.

Cum sa ramanem noi insine intr-o lume care se schimba?

Cu aceasta fraza retorica isi interpela compatriotii presedintele Frantei, Jac|ues Chirac, cu ocazia alocutiunii de anul nou. Este o intrebare cruciala, ce putem face, ce trebuie sa facem ca sa ramanem noi insine? Suntem straini intr-o lume de multe ori ostila. Pentru ca suntem emigranti, pentru ca vorbim cu accent, pentru ca nu avem destula scoala, sau avem prea multa, pentru ca nu ne ducem la biserica care trebuie, in ziua in care se duce toata lumea, si asa mai departe. Dar incet incet, pe nesimtite, departe de locul nasterii noastre, sau de casa parinteasca, omul contemporan se schimba. Am fost invatati ca este indispensabil pentru a supravietui. Poate din punct de vedere social si profesional, este adevarat, trebuie sa invatam o noua limba, o meserie diferita, etc. Dar din punct de vedere spiritual, chiar este nevoie sa ne transformam asa de mult?

Poate sunt numai eu, poate ma insel?

Opriti-va o clipa in acest Sabat si intrebati-va in mod sincer si personal; ce faceam eu acum... cativa ani, si ce fac astazi? Este vreo diferenta? Este aceasta diferenta in bine? Sunt eu mai credincios, mai aproape de Dumnezeu?

Presedintele Jacques Chirac avea dreptate. Cum sa ramanem noi insine intr-o lume care se schimba? Este un mare pericol, este realitatea zilelor noastre, un an nou, un om nou, este el mai bun? Este el mai credincios, mai aproape de Isus?

Minte sanatoasa in corp sanatos. Strugurii contra imbatranirii. Strugurii sunt buni pentru mentinerea tineretii. Un extract de samburi si coji de struguri, este bun pentru uz intern si extern. Un astfel de extract poate fi folosit ca „saruri de baie”, iar uleiul din samburi de struguri este admirabil pentru masaj. Intrucat samburii contin in cantitati importante polifenoli, avand si ei functie antioxidant, produsele previn imbatranirea pielii. Continutul mare de acizi grasi nesaturati si de acid linoleic in samburii de strugure presati la rece, ii recomanda ca balsam ce asigura umiditatea necesara pielii. Se pare ca doamnele din lumea buna profitau inca din evul mediu de beneficiile acestor preparate. Datorita functiei antioxidante a polifenolilor, uleiul presat la rece este recomandat si pentru consum alimentar. Faina din samburi de struguri poate fi folosita la coptul unor paini sau ca pesmet.

O fagaduinta pentru saptamana care ne sta in fata. ... ,,ferice de cine-si pune nadejdea in Domnul, Dumnezeul sau“. Psalmul 146, 5

Info AZS

Sursa: www.InterCer.ro


Contor Accesări: 1621, Ultimul acces: 2024-04-20 09:33:22