Craciun in centrul orasului - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2023 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Craciun in centrul orasului

[2006-01-06]
(Gabriel Isvan / AARC Transilvania de Sud)
Acesta a fost titlul proiectului desfasurat in zilele de 23-24 decembrie la Fagaras. Dorinta organizatorilor a fost aceea ca intre zgomotele din aceasta perioada a anului sa se faca auzit si mesajul cu implicatiile corecte ale nasterii Mantuitorului.

In acest sens au fost ampalsate mai multe bannere in oras, ce contineau invitatia de a veni la acest program, insotite de versete biblice frumoase. Invitatia a fost reluata si in ziarele locale, cat si la televiziunea locala. Pentru multi oameni a fost ceva inedit ca la TV sa citeasca invitatia Bisericii Adventiste de a veni la un program special despre nasterea Domnului.

In centrul orasului - in fata Primariei, a fost amenajat un staul, ce continea un leganel umplut cu paie si un „bebelus”. Langa leganel erau Iosif si Maria, iar aproape de ei corul copiilor adventisti din toata Tara Fagarasului, imbracati in costume albe si dotati cu aripioare decorative, intruchipau corul de ingeri, ce au cantat slava la nasterea Domnului. In fiecare seara programul avea urmatoarea desfasurare: copiii aduceau slava prin cantare si poezie, iar intre aceste cantari pastorii prezenti- fr. Octavian Cureteu si fr. Gabriel Isvan- transmiteau ascultatorilor implicatiile profunde ale nasterii Mantuitorului, folosindu-se de povestiri cu talc si concursuri interactive.

In Sabat, programul a continuat in Bisericile Adventiste din Tara Fagarasului. Acest proiect a adus la finalul sau o provocare noua pentru intreaga Biserica Adventista din zona. ADRA, prin fratele Balint Alexandru a adus 200 de pachete pregatite de copii in Germania, ce urmau sa fie daruite copiilor nevoiasi din Romania. La sfarsitul programului muzical din Fagaras, au fost invitate la Biserica cateva familii nevoiase, iar copiii acestora au primit din mainile copiilor adventisti pachete- bucuria a fost mare, mai ales celor de au primit. Acest lucru a impresionat inimile fratilor si surorilor, astfel ca a doua zi au participat in numar mare la distribuirea pachetelor pentru copiii nevoiasi. Au fost alese familiile cele mai defavorizate si care nu au primit altceva de la nimeni, in aceasta perioada. Pe langa darul in sine, fratii au adus si un mesaj de incurajare, o vorba buna din partea lui Dumnezeu. Multi dintre copiii adventisti au inceput sa-si faca calcule: daca pun deoparte in fiecare luna 10.000 lei, la sfarsitul anului vor avea 120.000 lei, bani din care vor putea cumpara un cadou pentru un copil nevoias.

Ii multumim lui Dumnezeu pentru experienta frumoasa pe care ne-a daruit-o in aceste zile si dorim ca acest program sa nu fie altceva decat inceputul unei colaborari frumoase intre Bisericile din Tara Fagarasului, iar corul de copii al zonei sa se mentina si sa aduca bucurie oamenilor, bucuri ce vor fi consemnate la AARC.

Sursa: www.InterCer.ro


Contor Accesări: 1432, Ultimul acces: 2023-09-28 01:14:34