Terorismul este anti-crestin sau anti-uman? - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Terorismul este anti-creștin sau anti-uman?

[2005-07-12]
Secretarul de stat al Vaticanului afirmă că terorismul, sub orice formă, este implicit "anti-creștin". Dar această expresie se pare că a fost cenzurată de Papa Benedict al XVI-lea, care în mesajul din 7 iulie la atacurile teroriste de la Londra a preferat expresia "anti-uman", modificând textul propus. Mesajul a fost semnat de Cardinalul Angelo Sodano, în numele Papei Benedict, și trimis Arhiepiscopului Cormac Murphy-O`Connor de Westminster.

Modificarea de text a atras atenția jurnaliștilor, care s-au întrebat dacă Papa a evitat intenționat expresia "anti-creștin" pentru a nu da o nuanță de război religios terorismului, între islamism și creștinism. Întrebat dacă Papa a cerut schimbarea expresiei, Cardinalul Angelo Sodano a declarat pentru cotidianul italian Corriere della Sera: "Insist pe afirmația că Papa și Episcopii au caracterizat dintotdeauna ca `anti-creștină` crima anti-umană pe care o reprezintă terorismul. [...] Magisteriul nu poate să afirme decât că fiecare act de terorism este anti-creștin deoarece este îndreptat împotriva legii lui Dumnezeu, care este legea universală a iubirii." Secretarul de stat al Vaticanului a subliniat că poziția Bisericii în condamnarea terorismului a fost aceeași, "în Irlanda, în Spania, în America Latină, în Orientul Mijlociu, în diferite țări africane începând cu Ruanda".

Prelatul și-a exprima uimirea pentru aceste discuții iscate în jurul declarației Sfântului Părinte. El a afirmat că Papa nu a lăsat nici o umbră de îndoială despre condamnarea teroriștilor și a susținut că "dacă o ofensă este împotriva lui Dumnezeu, este cu siguranță și anti-creștină".

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 1943, Ultimul acces: 2024-03-29 00:14:55