O bursa Terri Schindler-Schiavo - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

O bursă Terri Schindler-Schiavo

[2005-07-11]
Într-o încercare de a slăbi ceea ce Papa Ioan Paul al II-lea a numit "cultura morții", Universitatea Ave Maria din Florida a anunțat înființarea unei burse "Terri Schindler-Schiavo" pentru seminariștii aspiranți la preoție. Ideea i-a venit lui Joseph Grady, președintele My Jesus Mercy Ministries, și tată al unui student al Universității Ave Maria. Conform Universității, "Grady și liderii Universității Ave Maria doresc să ducă mai departe numele lui Terri și să îi asiste pe viitorii preoți și pe laici în crearea și dezvoltarea unei culturi a vieții".

Conducătorul Universității, pr. Joseph Fessio S.J., a spus că deși "moartea lui Terri a fost o tragedie nu doar pentru familia ei, ci pentru întreaga țară [...] poate să fie un nou început pentru reînnoirea conștiinței americanilor; iar acest tip de bursă școlară pro-life poate să contribuie la așa ceva". Terri Schiavo a suferit un accident în urma căruia creierul i-a fost serios afectat. Ea a trăit mai mulți ani paralizată, iar în final un tribunal i-a permis soțului ei să o lase să moară de foame. Bob Schindler, tatăl lui Terri, referindu-se la bursă a declarat: "din adâncul inimilor noastre suntem mulțumiți și onorați. Este extraordinar că există o instituție care dorește să facă așa ceva. Simțim că Terri a fost aleasă de Dumnezeu pentru a combate răul."

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 1792, Ultimul acces: 2024-04-17 04:18:08