Parintele Episcop Macarie a fost distins cu Crucea Casei Regale a Romaniei - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Părintele Episcop Macarie a fost distins cu Crucea Casei Regale a României

[2021-10-17]
de Ștefana Totorcea

Preasfințitul Părinte Macarie, Episcopul Europei de Nord, a primit vineri decorația Crucea Casei Regale a României.
Aceasta i-a fost înmânată de către Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei, în cadrul unei ceremonii organizate la Palatul Regal din București, în Sala Tronului. Evenimentul a avut loc în contextul aniversării centenarului nașterii Regelui Mihai I al României (25 octombrie 2021).
Au mai participat Alteța Sa Regală Principele Radu și Alteța Sa Regală Principesa Maria. Au fost înmânate șase burse regale, șase Înalte Patronaje, șaptesprezece brevete de Furnizor Regal și douăsprezece decorații regale pentru organizații și personalități din România și Republica Moldova.
Crucea Casei Regale a României a fost instituită de Regele Mihai în data de 10 mai 2008 și se acordă personalităților sau organizațiilor care se bucură de prestigiu în țară, reprezentând societatea civilă, mediul politic sau economic, lumea culturii sau a diplomației. A fost instituit un număr maxim de astfel de decorații care pot fi acordate: 150.
În contextul centenarului nașterii Regelui Mihai și al Anului Centenarului Încoronării Regelui Ferdinand și a Reginei Maria ca primii suverani ai României Mari, la Alba Iulia a fost dezvelit vineri bustul Regelui Mihai I. Înainte de a doua domnie, regele a purtat titlul onorific de Mare Voievod de Alba Iulia. Bustul a fost amplasat în apropiere de statuia Domnitorului Mihai Viteazul.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 895, Ultimul acces: 2024-04-09 06:34:54