131 ani de la sfintirea bisericii din Nalbant: Episcopul Visarion a binecuvantat noile clopote - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

131 ani de la sfințirea bisericii din Nalbant: Episcopul Visarion a binecuvântat noile clopote

[2021-02-08]
de Gheorghe Anghel

Preasfințitul Părinte Visarion, Episcopul Tulcii, a binecuvântat duminică noile clopote ale bisericii istorice din Nalbant. Locașul de cult împlinește 131 de ani, fiind sfințit în data de 10 februarie 1890.
„Cele două noi clopote au fost achiziționate de parohie, prin jertfa familiei preotului paroh și cu ajutorul credincioșilor, care au primit din partea Episcopiei Tulcii acte de apreciere”, a declarat Pr. Felix Neculai, Consilier cultural – Episcopia Tulcii.
Ierarhul a oficiat Sfânta Liturghie și a vorbit în omilia sa despre datoria de a înmulți darurile primite de la Dumnezeu, în smerenie și cu responsabilitate spre slujirea aproapelui.
„Vizita ierarhului a constituit o mare binecuvântare și un eveniment memorabil pentru o comunitate atât de mică”, a precizat pr. Felix Neculai.
În cadrul slujbei au fost pomeniți ctitorii bisericii trecuți în veșnicie. A fost evocat în mod special preotul Vasile Ursăcescu care a slujit comunitatea până în anul 1910, ulterior ajungând consilier la Episcopia Hușilor.
„În anul 1908, pe cheltuiala sa, preotul V. Ursăcescu înființează în casa parohială un muzeu parohial, pe 5 secțiuni, tot el fiind autorul celei dintâi monografii a Comunei Nalbant”, a declarat pr. Felix Neculai.
Biserica din Nalbant a fost sfințită în anul 1839 de mitropolitul grec Panaret de la Tulcea. În anul 1864 sultanul Abdul Aziz a emis autorizația pentru reconstrucția bisericii. Actualul locaș de cult a fost construit în perioada 1882-1890.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 509, Ultimul acces: 2024-03-27 04:57:30