Preotul si credinciosii din Münster construiesc o casa pentru o mama cu patru copii - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Preotul și credincioșii din Münster construiesc o casă pentru o mamă cu patru copii

[2021-02-02]
de Iulian Dumitrașcu

Preotul și membrii comunității parohiale „Sf. Ier. Spiridon și Sf. Mc. Petronilla” din Münster – Germania construiesc în acest an o casă pentru o mamă singură cu patru copii (dintre care trei sunt școlari cu rezultate excelente) din comuna Deleni, județul Vaslui.
Acțiunea este parte a programului „Anul și casa”, inițiat de preotul paroh și credincioșii parohiei românești, care vine în sprijinul familiilor aflate în dificultate.
Scopul proiectului este ca mama și copiii ei, care locuiesc în condiții nu tocmai bune, să beneficieze de o locuință nouă.
„Suntem conștienți că problemele familiilor pe care (încercăm să) le ajutăm nu se vor fi rezolvat în totalitate în urma acțiunilor noastre, dar sperăm ca măcar copiii acestor familii să îndraznească să-și întindă aripile, să lupte în continuare și să realizeze că nu sunt niciodată singuri, că Dumnezeu ne este în fiecare clipă alături și El este Cel care reușește să ne aducă impreună în momentele cele mai importante ale vieții noastre…”, a declarat preotul paroh Dimitrie Ursache cu privire la utilitatea proiectului.
„Fiecare din noi are nevoie de ajutor la un moment dat și fiecare din noi știe cât este de prețios un ajutor cât de mic, venit la timpul potrivit”, a mai spus el.
Cei interesați ca familia vasluiană să aibă un acoperiș decent deasupra capului, pot dona în contul parohiei românești:
Rumänisch –Orthodoxe Kirchengem. Hl. Spyridon u. Hl. Petronilla
IBAN: DE 19 4005 0150 0034 4462 60
Cu scopul/Zweck: „Anul și casa”
Proiectul „Anul și casa” a demarat în 2019, în urma unui mesaj transmis Părintelui Dimitrie de o fetiță din județul Neamț, care i-a prezentat situația grea în care se află. A fost organizată o colectă de fonduri la nivelul parohiei, iar din anul următor fetița și cei patru frați ai săi au început să locuiască într-o casă nouă achiziționată datorită factorilor implicați.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 563, Ultimul acces: 2024-04-14 10:49:03