Un gand de la PS Ieronim: Cand Mantuitorul vrea sa vina in casa sufletului nostru, sa-L primim indata, precum Zaheu - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Un gând de la PS Ieronim: Când Mântuitorul vrea să vină în casa sufletului nostru, să-L primim îndată, precum Zaheu

[2021-01-31]
de Ștefana Totorcea

Preasfințitul Părinte Ieronim Sinaitul a oficiat duminică Sfânta Liturghie la Catedrala Patriarhală. După slujbă, el le-a sugerat credincioșilor o temă de meditație pentru săptămâna care începe: Chiar dacă uneori mai au îndoieli, să își deschidă inima imediat în fața lui Dumnezeu, la fel ca Zaheu Vameșul din Evanghelia duminicii în curs.
Episcopul vicar patriarhal a vorbit în omilia sa despre învățăturile evangheliei referitoare la Zaheu Vameșul și a amintit c㠄bogăția nu aduce mulțumire dacă o ții numai pentru tine și o folosești în mod egoist”.
După slujbă, înainte de a se despărți de credincioși, ierarhul le-a mai împărtășit un gând referitor la evanghelia zilei.
„Când Dumnezeu vrea să-l mântuiască pe om, (…) îl întreabă și am văzut lucrul acesta de multe ori în timpul activității pământești a Mântuitorului Hristos”, a spus Preasfințitul Părinte Ieronim.
„Acum, iată, ajungând la Zaheu, Mântuitorul îi spune că vrea să rămână în casa lui, însemnând că nu mergea doar să se bucure de ospitalitatea lui, ci să transforme un suflet și să-l restabilească în demnitatea sa de om credincios, următor al poruncilor lui Dumnezeu.”
„Și vom observa că Zaheu avea frământări interioare și poate că nu era gata”, a continuat ierarhul. „Dar, în momentul când a apărut Mântuitorul Hristos, îndată ce Mântuitorul și-a exprimat dorința să rămână în casa sa, Zaheu deîndată I-a răspuns.”
„Este o invitație și pentru fiecare dintre noi: ori de câte ori ne întâlnim cu Mântuitorul Hristos, ori de câte ori Mântuitorul vrea să vină în casa sufletului nostru să îndepărteze de acolo toate întunericimile păcatului, să-L primim deîndată, așa cum a făcut-o Zaheu”, a subliniat episcopul vicar patriarhal.
„Această pildă să ne fie tuturor cugetare în săptămâna binecuvântată ce urmează”, a încheiat el.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 482, Ultimul acces: 2024-03-25 22:25:37