Romanii din Sardinia se vor putea ruga in prima lor biserica din insula italiana - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Românii din Sardinia se vor putea ruga în prima lor biserică din insula italiană

[2021-01-29]
de Iulian Dumitrașcu

Românii din Sardinia se vor putea ruga în viitorul apropiat în prima lor biserică din insula italiană, potrivit site-ului oficial al Episcopiei Italiei.
După un an de așteptare, a fost semnat joi, 28 ianuarie 2021, un act de concesiune a unui teren de aproximativ 3.000 de metri pătrați între reprezentantul Parohiei românești „Sf. Ioan Botezătorul” – Olbia, Părintele Marian Găină, și primarul orașului Olbia, Settimo Nizzi.
Terenul a fost concesionat pe o perioadă de 99 de ani, având drep clauză achitarea sumei de 11.200 euro în rate anuale de 113,13 euro pe toată durata de valabilitate a contractului.
Momentul este unul istoric pentru românii care trăiesc în frumoasa insulă din Italia, întrucât le oferă posibilitatea să contribuie la construirea, respectiv, să se roage în viitorul lăcaș de cult ortodox românesc.
Parohia „Sfântul Ioan Botezătorul” – Olbia a fost înființată de Episcopul Siluan al Italiei în ianuarie 2011. Hramul parohiei este A treia aflare a capului Sfântului Ioan Botezătorul, sărbătorit în 25 mai. Din data de 1 septembrie 2019, noul preot paroh este Părintele Marian Găină.
Olbia este un oraș turistic situat în nord-estul insulei Sardinia, unde se află și renumita stațiune Costa Smeralta.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 466, Ultimul acces: 2024-04-12 08:01:13