La Biblioteca Sfantului Sinod va fi prezentata expozitia „Tudor Vladimirescu – un credincios martir pentru dreptate” - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

La Biblioteca Sfântului Sinod va fi prezentată expoziția „Tudor Vladimirescu – un credincios martir pentru dreptate”

[2021-01-19]
de Iulian Dumitrașcu

Expoziția de cărți, documente și fotografii intitulat㠄Tudor Vladimirescu – un credincios martir pentru dreptate” și dedicată aniversării a două secole de la Revoluția lui Tudor Vladimirescu, va fi prezentată vineri, 22 ianuarie 2021, la Biblioteca Sfântului Sinod.
Delegatul Preafericitului Părinte Patriarh Daniel este Episcopul vicar patriarhal Varlaam Ploieșteanul, a declarat pentru Basilica.ro Arhim. Policarp Chițulescu, Directorul Bibliotecii Sfântului Sinod, care a relatat în ce constă evenimentul.
„Vor fi expuse lucrări legate de chipul lui Tudor Vladimirescu în istorie, în literatură”.
„Va fi prezentată publicului o colecție de cromolitografii cu Bucureștiul și bisericile din Capitală în epoca lui Tudor Vladimirescu”, a mai spus Arhim. Policarp Chițulescu.
Directorul Bibliotecii Sfântului Sinod a precizat că în cadrul evenimentului va fi expusă și o copie în mărime naturală a steagului lui Tudor Vladimirescu.
Domnitorul a fost protagonistul Revoluției din 1821 în procesul de obținere a dreptății și egalității sociale. Revoluția de acum două secole a fost unul dintre evenimentele care au marcat începutul procesului de renaștere națională a României.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 657, Ultimul acces: 2024-04-15 02:11:54