Papa Francisc fortat sa anuleze noi angajamente publice - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2021 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Papa Francisc forțat să anuleze noi angajamente publice

[2021-01-23]
Papa Francisc
Papa Francisc a fost obligat să anuleze trei evenimente publice programate pentru duminică și luni din cauza revenirii durerii sciatice care l-a afectat și la sfârșitul anului 2020. Biroul de presă al Sfântului Scaun a anunțat pe 23 ianuarie că, din cauza sciaticii, Pontiful de 84 de ani nu va putea să celebreze Liturghia care marchează Duminica Cuvântului lui Dumnezeu în Bazilica San Pietro. Liturghia din 24 ianuarie va fi celebrată în schimb de Arhiepiscopul Rino Fisichella, președintele Consiliului Pontifical pentru Noua Evanghelizare. Dar Papa Francisc va conduce în continuare rugăciunea Angelus duminică la prânz, din biblioteca Palatului Apostolic, unde au loc aceste întâlniri de la reintensificarea pandemiei în Italia.

Discursul anual privind „starea lumii”, ținut de către Papă în fața corpul diplomatic acreditat pe lângă Sfântul Scaun, programat pentru 25 ianuarie, va avea loc la o dată ulterioară. De asemenea Sfântul Părinte nu va mai prezida Vigilia la încheierea Săptămânii de Rugăciune pentru Unitatea Creștinilor, programată și ea pentru ziua de luni. Cardinalul Kurt Koch, președintele Consiliului Pontifical pentru Promovarea Unității Creștinilor, va prezida în locul său celebrarea din Bazilica San Paolo fuori le mura, una dintre cele patru Bazilici papale din Roma.
Papa a mai avut o criză de dureri sciatice în ultimele zile ale anului 2020, ceea ce a făcută să nu poate prezida liturgiile din Vatican cu prilejul ajunului Anului Nou, respectiv din prima zi a acestui an. El urma să prezideze Vigilia din 31 decembrie și Liturghia din 1 ianuarie, din Solemnitatea Mariei, Mama lui Dumnezeu, în Bazilica San Pietro. Sfântul Părinte ar urma să își reia călătoriile în străinătate în luna martie, când se așteaptă să viziteze Irakul. Dar un semn de întrebare plutește peste vizită din cauza îngrijorărilor cu privire la adunările mari de oameni pe fondul pandemiei, dar și din cauza creșterii recente a violențelor în această țară din Orientul Mijlociu.
Papa Francisc suferă de probleme sciatice de câțiva ani. A vorbit despre ele în timpul unei conferințe de presă în avion, când se întorcea dintr-o călătorie în Brazilia, în iulie 2013. A dezvăluit atunci c㠄cel mai rău lucru” care a avut loc în primele patru luni ale pontificatului său „a fost un atac de sciatic㠖 cu adevărat! – avut în prima lună”. A povestit: „stăteam într-un fotoliu pentru interviuri și mă durea. Sciatica este foarte dureroasă, foarte dureroasă! Nu îi doresc nimănui!”

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 168, Ultimul acces: 2021-11-29 13:36:08