Casa de la Ipotesti si biserica in care a fost botezat Eminescu, incluse in proiectul „Flacara culturii” - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2021 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Casa de la Ipotești și biserica în care a fost botezat Eminescu, incluse în proiectul „Flacăra culturii”

[2021-01-12]
de Sorin Ionițe

Casa părintească a lui Mihai Eminescu și biserica în care a fost botezat vor fi iluminate în seara de 15 ianuarie, de Ziua Culturii Naționale, când se împlinesc 171 de ani de la nașterea marelui poet.
Acțiunea face parte dintr-un proiect al Ministerului Culturii, intitulat „Flacăra culturii”.
Luminile pe muzeul de la Ipotești vor fi aprinse la ora 18:00 și vor rămâne aprinse toată noaptea, a anunțat Consiliul Județean Botoșani.
În același proiect vor fi incluse Biserica Uspenia din municipiul Botoșani, în care a fost botezat Mihai Eminescu, dar și Biblioteca Județean㠄Mihai Eminescu”.
De asemenea, pe clădirea Muzeului Județean de Istorie din Botoșani va fi proiectat, pe 15 ianuarie, începând cu ora 18,00, un colaj de filme realizat pe baza unor fotografii din portofoliul Memorialului Ipotești, „Pe urmele lui Eminescu”.
Ziua Culturii Naționale a fost stabilită prin Legea nr. 238 din 7 decembrie 2010, iar de atunci este sărbătorită în fiecare an, în data de 15 ianuarie, dată care marchează nașterea marele poet Mihai Eminescu.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 178, Ultimul acces: 2021-11-27 02:48:40