Catedrala din Jakarta, prima biserica a tarii cu energie solara - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2021 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Catedrala din Jakarta, prima biserică a țării cu energie solară

[2021-01-12]
Catedrala din Jakarta
Catedrala din Jakarta va fi prima biserică din Indonezia care va folosi energia solară pentru a acoperi nevoile de energie electrică. Anunțul a fost făcut pe 9 ianuarie a.c., în cadrul unei ceremonii desfășurată în complexul Catedralei „Adormirea Maicii Domnului” din capitala Indoneziei, în prezența Cardinalului Ignatius Suharyo Hardjoatmodjo, Arhiepiscop de Jakarta și a directorului Muzeului Indonezian al Recordurilor, Awan Rahargo.

Într-un mesaj video difuzat în cadrul ceremoniei, fondatorul Muzeului Indonezian al Recordurilor (MURI), Jaya Suprana, a spus că parohia, folosind energia solară, „va contribui și va participa activ la promovarea și utilizarea energiei low cost”. Prin producerea a 238 de kilowați, va economisi până la 30% din facturile de energie electrică, a observat Suprana, și va fi fidelă angajamentul său de a proteja mediul și casa noastră comună. Potrivit pr. iezuit Albertus Hartoko, din cadrul parohiei Catedralei din Jakarta, instalarea panourilor solare pe acoperișul bisericii reprezintă și un răspuns la îndemnul formulat de Papa Francisc în enciclica „Laudato si'”, din 2015, referitor la o acțiune rapidă în vederea protejării mediului și a combaterii schimbărilor climatice.
„Scopul nostru principal”, a spus preotul, „este de a participa și de a contribui la crearea energiei ecologice, curate și regenerabile”. „Dorim totodată să dăm exemplu”, a adăugat preotul, exprimându-și speranța ca și alte parohii să decidă folosirea acestor tehnologii. (Anca Mărtinaș pentru Vatican News România)

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 182, Ultimul acces: 2021-11-28 17:48:08