PS Ieronim Sinaitul a hirotonit noi slujitori pentru Schitul romanesc Prodromu - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

PS Ieronim Sinaitul a hirotonit noi slujitori pentru Schitul românesc Prodromu

[2021-01-07]
de Iulian Dumitrașcu

Preasfințitul Părinte Ieronim Sinaitul, Episcop vicar patriarhal, a hirotonit joi doi slujitori pentru Schitul românesc Prodromu de la Muntele Athos.
Evenimentul a avut loc în cadrul vizitei pastorale oficiate de ierarh în Muntele Athos cu binecuvântarea Patriarhului Daniel și se înscrie în tematica anului 2021 dedicat, în Patriarhia Română, pastorației românilor din afara României.
În timpul Sfintei Liturghii oficiate în prima zi de Crăciun (potrivit calendarului iulian neîndreptat), Preasfințitul Părinte Ieronim Sinaitul l-a hirotonit ieromonah pe Ierod. Teofil Covaci, secretarul cancelariei așezământului monastic, și ierodiacon pe monahul Iacov Constantin.
Episcopul vicar patriarhal a dat citire mesajului de Crăciun al Patriarhului României, i-a felicitat pe noii hirotoniți și a apreciat misiunea tuturor monahilor de acolo.
Ei desfășoară ample activități și proiecte al căror scop este menținerea, promovarea și afirmarea identității culturale, etnice, lingvistice și religioase, respectiv, promovarea valorilor culturale, spirituale și științifice românești.
Patriarhul Daniel a oferit Schitului românesc Prodromu, prin intermediul PS Ieronim Sinaitul, mai multe cărți de cult și volume publicate la editurile Patriarhiei Române.
Schitul Prodromu
Se numără între puținele așezăminte românești de la Muntele Athos. Obștea Așezământului este formată din aproximativ 50 de viețuitori. Schitul este situat în zona de răsărit a peninsulei grecești Athos, în regiunea Vigla, și se află sub jurisdicția canonică a Mănăstirii „Marea Lavră”.
Începând cu anul 2011, egumenul Schitului românesc Prodromu este Preacuviosul Părinte Atanasie Prodromitul.
La Sfânta Liturghie oficiată de Nașterea Domnului a participat și Preacuviosul Părinte Prodromos Lavriotul, starețul Mănăstirii „Marea Lavră”, sub tutela căreia se află Schitul românesc Prodromu.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 737, Ultimul acces: 2024-04-14 21:02:16