Episcopii americani condamna atacul de la Capitoliu - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Episcopii americani condamnă atacul de la Capitoliu

[2021-01-07]
Episcopii catolici americani condamnă în unanimitate violența care a cuprins Capitoliul Statelor Unite, rezultând în patru decese și mulți răniți. „Mă alătur oamenilor de bunăvoință în condamnarea violenței de astăzi din Capitoliul Statelor Unite”, a declarat președintele Conferinței Episcopilor Catolici (USCCB) într-o declarație de presă, în urma violențelor care au cuprins miercuri clădirea care servește ca sediu al guvernului pentru Congresul Statelor Unite ale Americii. „Nu așa suntem noi, americanii. Mă rog pentru membrii personalului Congresului și Capitoliului și pentru poliție și pentru toți cei care lucrează pentru a restabili ordinea și siguranța publică”, a continuat el.

Declarația Arhiepiscopului José Gomez a venit după haosul generat de sutele de susținători ai președintelui Donald Trump care au luat cu asalt clădirea Capitoliului miercuri, într-o încercare de a răsturna înfrângerea electorală a acestuia. Protestatarii s-au luptat cu poliția pe coridoare și au întârziat cu ore întregi certificarea victoriei președintelui ales Joe Biden. Poliția a spus că patru persoane au murit în timpul haosului, una din răni prin împușcare și trei din cauza unor urgențe medicale, iar 52 de persoane au fost arestate. Arhiepiscopul Gomez a continuat subliniind că tranziția pașnică a puterii este unul dintre semnele distinctive ale acestei mărețe națiuni. „În acest moment de tulburare, trebuie să ne reangajăm în baza valorilor și principiilor democrației noastre și să ne unim ca o singură națiune sub Dumnezeu.”
Cardinalul Wilton Gregory, Arhiepiscop de Washington, a dat de asemenea o declarație în urma protestelor, în care a descris Capitoliul Statelor Unite drept „teren sacru și un loc în care oamenii din ultimele secole au ținut demonstrații, reprezentând o mare varietate de opinii”. „Noi, americanii, ar trebui să onorăm locul în care legile și politicile națiunii noastre sunt dezbătute și hotărâte. Ar trebui să ne simțim violați atunci când moștenirea libertății înscrisă în acea clădire este nerespectată și profanată.” Cardinalul a mai spus că se roagă pentru siguranța „aleșilor, a personalului, a lucrătorilor, a protestatarilor, a personalului de aplicare a legii și a vecinilor Capitoliului Statelor Unite”. Le-a cerut tuturor oamenilor de bunăvoință să se oprească și să se roage pentru pace în acest moment critic și a îndemnat cetățenii să schimbe tonul divizator care a dominat recent conversațiile politice. „Cei care recurg la retorică inflamatorie trebuie să accepte o anumită responsabilitate pentru incitarea la violență în creștere în națiunea noastră”, a spus el, amintind credincioșilor că sunt chemați s㠄recunoască demnitatea umană a celor cu care nu suntem de acord și să căutăm să colaborăm cu ei pentru a asigura binele comun al tuturor”.

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 1657, Ultimul acces: 2024-03-28 12:22:26