Dumnezeu a sfintit timpul intrand in timp si ne-a dat posibilitatea sa castigam mantuirea: Mitropolitul Laurentiu - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Dumnezeu a sfințit timpul intrând în timp și ne-a dat posibilitatea să câștigăm mântuirea: Mitropolitul Laurențiu

[2021-01-01]
de Gheorghe Anghel

„Dumnezeu a sfințit timpul intrând în timp și ne-a dat nouă posibilitatea ca, între două limite, între naștere și între cele veșnice, să ne câștigăm mântuirea, viața cea veșnică”, a spus Mitropolitul Ardealului la slujba de binecuvântare a noului an oficiată joi seara la Catedrala din Sibiu.
Rânduiala stabilită de Sfântul Sinod în anul 2011 prevede citirea Acatistului Domnului nostru Iisus Hristos întrucât în ziua de 01 ianuarie ne amintim de momentul când Fiul lui Dumnezeu, întrupat, a primit numele de Iisus.
Iisus înseamnă în limba ebraică, «Dumnezeu mântuiește». În cadrul acatistului este pronunțat de aproximativ 200 de ori.
„Iată de ce acum I-am mulțumit Mântuitorului Iisus Hristos prin această rugăciune intensă alcătuită din 13 condace și icoase și o rugăciune finală. I-am mulțumit Stăpânului universului, Cel care le-a cuprins pe toate în momentul în care a luat trup omenesc, a luat povara lumii, păcatele ei și le-a răstignit pe Cruce, a omorât moartea și ne-a dăruit posibilitatea obținerii vieții veșnice. Am citit rugăciuni de mulțumire apoi pentru că Dumnezeu S-a milostivit de noi”, a spus Mitropolitul Laurențiu.
Pe lângă urările specifice acestui moment festiv, ierarhul i-a îndemnat pe credincioși să-și pună nădejdea în Dumnezeu pentru ca în anul 2021 să oprească pandemia și să ocrotească viețile tuturor.
Din cauza situației sanitare care a dus la prelungirea stării de alertă, slujba nu a mai fost oficiată la miezul nopții, ci imediat după Vecernia unită cu Litia din 31 decembrie.
În soborul slujitor s-au aflat vicarul-administrativ al Arhiepiscopiei Sibiului, arhimandritul Ioachim Tomoiagă, cadre didactice de la Facultatea de Teologie Ortodox㠄Sfântul Andrei Șaguna” din Sibiu și alți slujitori ai Catedralei mitropolitane.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 2070, Ultimul acces: 2024-04-15 23:30:16