Pr. Anselm Grün: Carticica despre adevarata fericire - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Pr. Anselm Grün: Cărticica despre adevărata fericire

[2021-01-02]
Editura ARCB propune cititorilor un mic manual de revizuire a vieții, cu titlul „Cărticica despre adevărata fericire”, aparținând cunoscutului călugăr benedictin Anselm Grün. În această culegere de meditații scurte, pr. Anselm ne vorbește despre ceea ce ne împiedică sau – dimpotriv㠖 ne ajută să dobândim fericirea. Cartea este îngrijită de Anton Lichtenauer (care este și autorul prefeței) și a fost tradusă din limba germană de către pr. Alexandru Cobzaru. Cartea apare în formatul 10,4Ś14,6 cm și are 200 de pagini decorate cu un concept grafic atrăgător. Volumul poate fi procurat de la Librăria „Sfântul Iosif” din București (www.librariasfiosif.ro) la prețul de 15 lei.

Site-ul ARCB.ro oferă un fragment din carte: „Povestea Hans cel norocos are ceva enervant. Hans este tras pe sfoară, înșelat de toți cei pe care îi întâlnește, își pierde toată averea, dar în cele din urmă el va fi un personaj fericit, nu un prost. Învățătura care stă în spatele acestei istorioare este că nu există o relație directă între avere și fericirea personală. Contul bancar poate să fie plin, dar sufletul să rămână gol. Nimic nu îi mai schimbător decât contextul exterior. Întrebarea care se pune este: Ce ne face fericiți? De ce depinde durata fericirii? Ce legătură există între interior și exterior? Ei bine, fericirea este ca o pasăre tăcută. La fel ca somnul sau visele, nu vine când o chemi. Întinde liniștit mâna și poate ți se așază în palmă; aleargă după ea și o să dispară. Urmărirea conștientă și voită a fericirii nu dă roade. Fericirea nu este un țel pentru care trebuie să te lupți, ci este o surpriză, ceva care ni se dă pe deasupra.”
„Fericirea este un dar fragil, așa că trebuie tratată cu blândețe; să fim milostivi cu noi înșine. Dăruiește iubire și vei fi iubit. Iubește și fii deschis pentru dragoste. Nu dorința de a avea, ci aceea de a dărui te face să simți că trăiești. Cel care primește cu recunoștință ceea ce alții îi dăruiesc este un om bogat. Fericirea este un dar. Fericirea vine pe neașteptate, și totuși nu e vorba de pură întâmplare. Putem face ceva ca să vină. Uneori trebuie doar să ne frecăm la ochi sau să ne dăm jos ochelarii fumurii, care ne împiedică să vedem cu claritate. De asemenea, trebuie să fim atenți la misterele vieții noastre. Pregătește-te de o vizită neașteptată și nu închide ușa în fața fericirii.”
Pr. Anselm Grün (n. 1945, Junkershausen, Germania) a intrat la vârsta de 19 ani în mănăstirea benedictină Münsterschwarzach, unde trăiește și astăzi. După dobândirea doctoratului în teologie la 29 de ani, s-a specializat în administrarea afacerilor; în aceeași perioadă, a început să șină cursuri și conferințe pe teme de spiritualitate. Cărțile lui (circa 150 de titluri) au fost traduse în aproape 30 de limbi, atingând un tiraj de peste 14 milioane de exemplare vândute. (Liana Gehl pentru ARCB.ro)

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 2200, Ultimul acces: 2024-04-14 04:30:14