O comuna din Dambovita isi va asigura consumul de energie, in proportie de 80%, din panouri solare - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

O comună din Dâmbovița își va asigura consumul de energie, în proporție de 80%, din panouri solare

[2020-01-15]
de Mihail Mere-Albe

Comuna Potlogi va deveni prima comună din județul Dâmbovița care va fi iluminată cu ajutorul energiei solare. Investiția a fost asigurată din bugetul local.
Proiectul inițiat de primăria comunei va fi demarat în perioada următoare, urmând ca de la 1 aprilie sistemul să fie funcțional, informează Adevărul.ro.
Parcul fotovoltaic va cuprinde 155 de panouri solare, iar sistemul va asigura 80% din necesarul de energie al comunei.
„Noi asigurăm energia verde pentru Primărie și pentru iluminatul public din comuna Potlogi. În urma unor calcule, se pare că noi ne vom asigura aproximativ 80% din necesar cu ajutorul acestei instalații. Este posibil, ca în caz de vreme bună, cu soare puternic să ne asigurăm 100% și chiar și peste această valoare din necesar”, a declarat primarul comunei pentru Adevărul.
Sistemul de panouri fotovoltaice va fi amplasat pe un teren al Primăriei, iar dacă se va dovedi eficient, va fi extins.
Potlogi nu este la prima idee revoluționară. Comuna este prima din județ care are acoperire totală în ceea ce privește sistemele de alimentare cu apă și gaze, dar a implementat și un sistem de internet wireless pe toată suprafața localității.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 914, Ultimul acces: 2024-04-19 01:58:37