Bulgaria | Complexul monahal de la Ivanovo va aniversa 800 de ani de existenta - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Bulgaria | Complexul monahal de la Ivanovo va aniversa 800 de ani de existență

[2020-01-16]
de Mihail Mere-Albe

Unul dintre cele mai originale complexe monastice, situat pe teritoriu bulgăresc, la o distanță de 20 km de orașul Ruse, în localitatea Ivanovo va aniversa 800 de ani de existență.
Mai exact, este vorba de o rețea de biserici, capele și mănăstiri săpate în stâncă, la 32 de metri deasupra râului Lom.
Mitropolitul Naum de Ruse a avut o întrevedere cu guvernatorul provinciei Ruse pentru a discuta detalii despre pregătirea aniversării, informează Orthochristian.com.
De asemenea s-a discutat și despre îmbunătățirea infrastructurii de acces către complexul monahal.
Monumentele sunt incluse pe lista Patrimoniului mondial UNESCO încă din anul 1979, alături de alte nouă puncte turistice din Bulgaria.
Încă din secolul al XIII-lea călugării eremiți au preferat acele locuri pentru rugăciune.
Între încăperile cele mai cunoscute și bine conservate se evidențiază Paraclisul „Sfântul Arhanghel Mihail”, „Biserica Îngropată”, Paraclisul „Gospodev Dol”, Biserica „Sfânta Teodora” sau „Biserica Dărâmat㔠și biserica principală cu picturi murale din secolul al XIV-lea, care este și cea mai cunoscută din situl inclus în patrimoniul UNESCO.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 896, Ultimul acces: 2024-03-29 08:40:28