Nuntiul din Siria multumeste Bisericii Catolice din Ungaria - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Nunțiul din Siria mulțumește Bisericii Catolice din Ungaria

[2020-01-13]
Cardinalul Mario Zenari
Nunțiul Apostolic din Siria, Cardinalul Mario Zenari, a scris o scrisoare oficială de mulțumire către Biserica din Ungaria. Conferința Episcopilor Catolici din Ungaria a organizat o campanie de donație, în colaborare cu Caritas Siria și agențiile fundației AVSI. Peste 200 de milioane de euro au fost strânși în Ungaria și au fost folosiți pentru a sprijini inițiativa „Spitalul Deschis” din Siria. Inițiativa a pornit în 2016 și își propune să asigure acces gratuit la spital pentru unii dintre cei mai săraci cetățeni sirieni. În prezent, inițiativa sprijină trei spitale din țară. Două sunt localizate în Damasc, în timp ce al treilea se află în Alep. Peste 30.000 de persoane au primit deja tratament în urma inițiativei.

Războiul civil sirian a început în 2011, ca parte a mișcării numite Primăvară arabă. Cardinalul Zenari a subliniat natura gravă a conflictului în desfășurare în Siria, menționând c㠄conflictul sângeros, distrugerile de 9 ani, moartea și șirurile nesfârșite de tabere de refugiați nu s-au terminat încă. Gândiți-vă doar la bombardamente și la atacurile cotidiane din nord-vest și la situația care rămâne incertă în partea de nord-est a țării.” Prelatul a continuat spunând că este îmbucurător că oamenii curajoși, cu bunăvoință, urmează exemplul Veronicăi, al lui Simon din Cirene și al bunului samaritean, ajutându-i pe cei persecutați să ajungă în locuri unde să fie în siguranță. Cardinalul Zenari este Nunțiu în Siria din 2008. Papa Francisc l-a numit Cardinal în 2016, în semn de recunoaștere a activității sale, pentru ceea ce Pontiful a numit „Siria iubită și martirizată”.

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 979, Ultimul acces: 2024-04-12 02:29:26