Papa Francisc a incheiat seria de cateheze despre Faptele Apostolilor - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2021 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Papa Francisc a încheiat seria de cateheze despre Faptele Apostolilor

[2020-01-15]
Papa la audiența generală
Seria de cateheze dedicate de Papa Francisc Faptelor Apostolilor a ajuns la a douăzecea întâlnire, respectiv la capitolul 28 – ultimul capitol și astfel și ultima cateheză din serie. Apostolul Paul ajunge la Roma, dar Faptele nu se încheie cu martiriul lui, „ci cu semănatul îmbelșugat al Cuvântului. Sfârșitul relatării lui Luca, bazat pe călătoria Evangheliei în lume, conține și recapitulează tot dinamismul Cuvântului lui Dumnezeu, Cuvânt de neoprit care vrea să alerge pentru a comunica tuturor mântuirea.”

Sfântul Părinte a amintit că la Roma Paul a fost așteptat, apoi a urmat o perioadă de arest la domiciliu. „În pofida condiției sale de prizonier, Paul poate să îi întâlnească pe iudeii de vază pentru a explica de ce a ajuns să fie constrâns să facă apel la Cezar și pentru a le vorbi despre împărăția lui Dumnezeu. El încearcă să îi convingă cu privire la Isus, pornind de la Scripturi și arătând continuitatea între noutatea lui Cristos și ‘speranța lui Israel’. Paul se recunoaște profund evreu și vede în Evanghelia pe care o predică, adică în vestirea lui Cristos mort și înviat, împlinirea promisiunilor făcute poporului ales.” Urmează o întâlnire mai oficială, în care „Paul vestește împărăția lui Dumnezeu și încearcă să îi deschidă pe interlocutorii săi la credința în Isus”.
„În acest moment al narațiunii, Luca își încheie lucrarea arătându-ne nu moartea lui Paul ci dinamismul predicii sale, al unui Cuvânt care ‘nu poate fi legat’.” Papa a accentuat: „Paul nu are libertatea de a se mișca dar este liber să vorbească deoarece Cuvântul nu poate fi legat – este un Cuvânt gata să se lase semănat cu mâini pline de către apostol.” Și a încheiat cateheza spunând: „Iubiți frați și surori, la sfârșitul acestui itinerar, trăit împreună urmând cursa Evangheliei în lume, Duhul să reînsuflețească în fiecare dintre noi chemarea de a fi evanghelizatori curajoși și bucuroși. Să ne facă și pe noi capabili, ca pe Paul, să impregnăm casele noastre cu Evanghelia și să le facă niște cenacole de fraternitate, unde să-l primim pe Cristos viu, care vine în întâmpinarea noastră în fiecare om și în fiecare timp.”

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 282, Ultimul acces: 2021-06-16 04:24:42