Premiul National de Poezie „Mihai Eminescu” pentru Opera Omnia pe anul 2019 va fi acordat miercuri la Botosani - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2021 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Premiul Național de Poezie „Mihai Eminescu” pentru Opera Omnia pe anul 2019 va fi acordat miercuri la Botoșani

[2020-01-10]
de Sorin Ionițe

Gala de decernare a Premiului Național de Poezie „Mihai Eminescu” – Opera Omnia, ediția a XXIX-a, va avea loc miercuri 15 ianuarie 2020, începând cu ora 17:00, pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor din Botoșani.
Poetul Matei Vișniec se află printre nominalizații la premiu, informează Agerpres care citează un comunicat de presă al Primăriei municipiului Botoșani.
Alături de Vișniec, au fost nominalizați pentru cel mai important premiu de poezie din România alți opt poeți: Vasile Dan, Nichita Danilov, Marian Drăghici, Ovidiu Genaru, Ioan Moldovan, Ioan Es. Pop, Cassian Maria Spiridon și Lucian Vasiliu.
Fundația Cultural㠄Hyperion – caiete botoșănene” din Botoșani a propus, inițial, 25 de poeți pentru Premiul „Eminescu”, însă, în urma unui sondaj a selectat doar nouă dintre aceștia.
Juriul condus de scriitorul Nicolae Manolescu, Președintele Uniunii Scriitorilor din România, se va întruni la Botoșani în data de 14 ianuarie pentru stabili, prin vot secret, laureatul acestei ediții.
La Gala de decernare a Premiului Național de Poezie „Mihai Eminescu” – Opera Omnia va avea loc un recital extraordinar al artistului Harry Tavitian.
La aceeași gală va fi acordat și Premiul Național de Poezie „Mihai Eminescu” – Opus Primum pentru poeții debutanți.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 385, Ultimul acces: 2021-06-12 02:10:56