Membrii echipajului SMURD care s-a prabusit la Iasi au fost pomeniti la 14 ani de la tragedie - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Membrii echipajului SMURD care s-a prăbușit la Iași au fost pomeniți la 14 ani de la tragedie

[2020-01-10]
de Iulian Dumitrașcu

Membrii echipajului SMURD care s-a prăbușit acum 14 ani la Iași au fost pomeniți joi în apropierea Aeroportului Iași, informează Mediafax.
La troița ridicată în memoria primului echipaj SMURD Iași a avut loc o slujbă de pomenire și au fost depuse coroane de flori.
„Acum ne aducem aminte cu pioșenie de jertfa celor care au căzut în anul 2006 și bineînțeles recunoaștem jertfa lor deosebită în slujba semenilor. Ne dorim cu toții ca amintirea lor să rămână veșnic vie și ne vom aduce de fiecare dată aminte de acest sacrificiu suprem pe care ei l-au făcut în împlinirea datoriei pe care o au zi de zi”, a spus Marian Grigoraș, prefectul județului Iași.
„Am reușit împreună să aducem un omagiu eroilor noștri, acei eroi care au făcut sacrificiul suprem pentru semenii lor și care acum zboară și îmi place mult să cred că își continuă zborul nu cu aripi de oțel, ci cu aripi de îngeri”, a declarat, la rândul său, cdor. Ionuț Șonea, comandantul Unității Speciale de Aviație Iași.
La comemorare au participat cei care duc mai departe munca celor două echipaje care au murit pe 9 ianuarie 2006 și pe 6 iunie 2016, pentru ca alțe persoane să trăiască.
Echipa de la Iași, formată din cadre medicale a SMURD și piloți ai Unității Speciale de Aviație, este singura din țară care a pierdut două echipaje în accidente aviatice.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 1058, Ultimul acces: 2024-03-27 03:50:48