Parintele Efrem Filotheitul va fi pomenit in Grecia la 40 de zile de la trecerea in vesnicie - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2021 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Părintele Efrem Filotheitul va fi pomenit în Grecia la 40 de zile de la trecerea în veșnicie

[2020-01-11]
de Iulian Dumitrașcu

Se împlinesc în curând patruzeci de zile de la trecerea în veșnicie a Părintelui Efrem Filotheitul, fost stareț al Mănăstirii atonite Filoteu.
El a trecut la Domnul în 8 decembrie 2019 în Arizona la vârsta de 92 de ani.
În ultimii ani de viață, a fost viețuitor al Mănăstirii „Sfântul Antonie” din Florence, Arizona, unde a și fost înmormântat în 11 decembrie 2019.
71 de ani în monahism: 5 aspecte din viața Părintelui Efrem Filotheitul
O slujbă de pomenire la împlinirea celor patruzeci de zile va avea loc în Grecia, sâmbătă, 18 ianuarie 2019, la Mănăstirea Sfântul Ioan Botezătorul – Serres, informează Orthodoxia News Agency.
Slujba va fi oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Theologos, Mitropolit de Serres și Nigriti.
Părintele Efrem Filotheitul
Avea numeroși fii duhovnicești în întreaga lume și este considerat întemeietorul primei mănăstiri după tipic athonit pe pământ american, unde s-a mutat din 2005.
El era cunoscut pentru darul rugăciunii și al vorbirii. Predicile sale sunt recunoscute ca fiind o adevărată școală de spiritualitate ortodoxă.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 367, Ultimul acces: 2021-06-15 16:09:58