Cardinalul Tagle a condus o rugaciune pentru pace in contextul tensiunilor din Orientul Mijlociu - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2021 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Cardinalul Tagle a condus o rugăciune pentru pace în contextul tensiunilor din Orientul Mijlociu

[2020-01-10]
Cardinalul Luis Antonio Gokim Tagle
„Să ne rugăm pentru siguranța confraților noștri din Orientul Mijlociu, pentru a risipi dorința de a-l distruge pe aproapele, pentru a risipi dorința de răzbunare”. Cardinalul Luis Antonio Tagle de Manila a condus mii de credincioși în rugăciune pentru pace, acum când cresc tensiunile dintre Statele Unite și Iran. La câteva zile după ce Iranul a amenințat cu represalii pentru atacul aerian al SUA din 3 ianuarie 2020, care a dus la moartea generalului Qassem Soleimani, Cardinalul a spus c㠄se simte în unele părți ale lumii amenințarea pericolului și a violenței”.

În cadrul unei Liturghii de la miezul nopții, în sărbătoarea din acest an a Nazarineanului negru, celebrată la Tribuna Quirino, în ziua de 9 ianuarie, Cardinalul și-a exprimat speranța ca acest conflict care fierbe „să nu ducă la război”. El a cerut în particular credincioșilor să se roage pentru filipinezii care sunt în pericol să fie prinși în conflictul din regiunea Golfului. Conducerea filipineză a ordonat evacuarea a peste 1.500 de muncitori filipinezi din Irak. Ca parte a predicii sale de la Liturghie, Cardinalul Tagle a condus mulțimea într-un moment de reculegere pentru pacea în Orientul Mijlociu.
Reflectând asupra Evangheliei zilei, Cardinalul Tagle a cerut apoi credincioșilor să imite misiunea lui Isus Cristos. „Misiunea lui Isus de iubire este și misiunea noastră. Nu trebuie să facem să fim cauza pericolului și a vătămării confraților noștri… Triumful iubirii trebuie să înceapă în noi”. Liturghia de la sărbătoarea de joi a Nazarineanului a fost ultima a Cardinalului Tagle ca Arhiepiscop de Manila, funcție pe care a deținut-o în ultimii opt ani. Papa Francisc l-a numit la conducerea Congregației pentru Evanghelizarea Popoarelor, un puternic organism al Vaticanului care supervizează vastele teritorii de misiune ale Bisericii. Cardinalul Tagle va fi instalat ca prefect al Congregației la începutul acestui an.

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 384, Ultimul acces: 2021-06-15 20:41:33