Apele Dunarii au fost binecuvantate de Episcopul Caransebesului in primul oras romanesc prin care trece fluviul - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Apele Dunării au fost binecuvântate de Episcopul Caransebeșului în primul oraș românesc prin care trece fluviul

[2020-01-07]
de Sorin Ionițe

Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, a binecuvântat de Bobotează, apele Dunării în primul oraș prin care fluviul trece în țara noastră, Moldova Nouă.
După ce a oficiat Sfânta Liturghie și slujba Aghesmei Mari în Biserica „Adormirea Maicii Domnului”, ierarhul a mers alături de preoți și credincioși la malul Dunării, informează Episcopia Caransebeșului.
„Ne-am bucurat astăzi de prezența multor credincioși și mai ales ne-am bucurat că am mers împreună și am sfințit apele Fluviului Dunărea, care intră în țara noastră la Baziaș, nu departe de Moldova Nouă”, a spus PS Lucian.
PS Lucian a binecuvântat fluviul după tradiție, prin aruncarea în apă a unei cruci de binecuvântare. Foto credit: Episcopia Caransebeșului
Preasfinția Sa le-a spus credincioșilor c㠄Mântuitorul Iisus Hristos s-a pogorât în repejunile Iordanului pentru a noastră mântuire și se cuvine ca noi să ne curățim de tot păcatul și de toată fărădelegea, să ne înnoim duhovnicește începând o nouă viață în Hristos și pentru Hristos”.
„El s-a smerit pentru a noastră mântuire și se cuvine să ne smerim și noi, să ne curățim de toată întinăciunea în fiecare zi și să ne pocăim cu adevărat respectând cuvintele Sfântului Ioan Botezătorul «Pocăiți-vă căci s-a apropiat Împărăția Cerurilor»”, a subliniat Preasfințitul Părinte Lucian.
Localitatea prin care intră Dunărea în România, Baziaș, se află la mică distanță de orașul Moldova Nouă. Satul face parte din comuna Socol și a fost în trecut port fluvial.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 901, Ultimul acces: 2024-04-20 03:05:36