De hramul Manastirii Scarisoara Noua, Episcopul Iustin a numit asezamantul monahal o „catedrala a credintei” - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

De hramul Mănăstirii Scărișoara Nouă, Episcopul Iustin a numit așezământul monahal o „catedrală a credinței”

[2020-01-08]
de Mihail Mere-Albe

„Mănăstirea Scărișoara Nouă este o catedrală a credinței și o mărturie ortodoxă față-n față cu Occidentul, cât și o mărturie a vieții creștine profunde și intense a poporului român și a Episcopiei Ortodoxe a Maramureșului și Sătmarului” a afirmat marți Preasfințitul Părinte Iustin.
De „Soborul Sf. Proroc Ioan Botezătorul”, hramul de iarnă al mănăstirii, Preasfinția Sa a oficiat Sfânta Liturghie împreună cu Episcopul vicar Timotei Sătmăreanul, informează Episcopia Maramureșului și Sătmarului.
În cadrul omilei rostite, Episcopul Maramureșului și Sătmarului a subliniat importanța activității pe care a desfășurat-o Sfântul Ioan Botezătorul.
„Sfântul Ioan a avut un rol unic în istoria mântuirii neamului omenesc. Și-a dus misiunea și predica până la pregătirea poporului lui Israel, pentru că mesajul lui se adresează tuturor categoriilor sociale”.
La sărbătoarea așezământului monahal au participat oficialități locale și județene.
Răspunsurile la strană au fost oferite de Grupul Psaltic Anastasios, dirijat de medicul neurochirurg Dr. Iustinian Simion.
Corul este format din medici și studenți la Facultatea de medicină din Tg. Mureș.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 898, Ultimul acces: 2024-04-09 11:33:31