Urmatoarea trecere dintre ani organizata de Comunitatea Taizé va fi la Torino - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2021 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Următoarea trecere dintre ani organizată de Comunitatea Taizé va fi la Torino

[2020-01-01]
Orașul Torino va găzdui în 2020 Întâlnirea europeană a tinerilor din Comunitatea din Taizé, care în fiecare an se desfășoară într-un oraș diferit. A anunțat aceasta pe 30 decembrie fratele Alois Loeser, prior al comunității ecumenice, celor 15 mii de tineri din toată Europa care în aceste zile s-au reunit la Wrocław, în inima Poloniei, pentru a trăi a 43-a ediție a „Pelerinajului de încredere pe pământ”.

După patru ediții la Roma (1980, 1982, 1987, 2012) și două la Milano (1998 și 2005), evenimentul tinerilor se întoarce așadar în Italia. Invitația a fost semnată de Arhiepiscopul Diecezei subalpine, Mons. Cesare Nosiglia, și de reprezentanții Bisericilor reformate și ortodoxă din orașul piemontez. „Torino îi așteaptă pe tinerii de la «Pelerinajul de încredere pe pământ» din 2020 cu inima și brațele deschise”, a spus Arhiepiscopul, care în zilele trecute a însoțit 80 de tineri torinezi în Polonia. „Vestea ne umple inima de bucurie și de emoție. Transmit fratelui Alois și Comunității din Taizé recunoștința cea mai sinceră, în numele Arhidiecezei de Torino și al tuturor confesiunilor creștine prezente în teritoriul nostru. Pentru noi este o veste importantă, care reprezintă confirmarea unei legături puternice dar, în același timp, și rodul unui lung drum de prietenie cu Comunitatea din Taizé.”
Mons. Nosiglia amintește și „legătura profundă și autentic㔠ce leagă Taizé cu Torino, unde de multe decenii diferite grupuri de tineri din toată regiunea Piemont și Valle d’Aosta merg periodic în Comunitate și participă la întâlnirile de sfârșit de an. Sunt numeroase și semnificative și întâlnirile de rugăciune de la Taizé în orașul unde adesea a mers personal și fondatorul Comunității, fr. Roger. „Păstrez în inimă o amprentă de neșters și iluminantă”, amintește prelatul, „a acestor întâlniri și a dialogului cu el”. De aici urarea este ca această legătură să poată deveni „o ocazie rodnică de întâlnire cu mulți alți tineri, a unei vestiri curajoase a Evangheliei și a unei reînnoite experiențe de comuniune în numele lui Cristos”. Și să fie și semn al „drumului ecumenic lung și articulat parcurs între confesiunile creștine prezente în teritoriul nostru” și ocazie de „reînnoire a Bisericilor noastre și a societății noastre, în semnul unității și al comuniunii”.
„Sfârșitul de an de la Taizé” va începe la 28 decembrie 2020 și se va încheia la 1 ianuarie 2021, având în centru, în noaptea de 31, marea veghe de rugăciune pentru pacea în lume și Sărbătoarea Națiunilor în parohii și în diferitele realități găzduitoare. Cu această ocazie, sunt așteptați în oraș 15.000 de tineri care provin din toate Europa și nu numai. (material Vatican Insider, tradus de pr. Mihai Pătrașcu pentru InfoSapientia.ro)

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 953, Ultimul acces: 2021-09-19 05:32:20