Arhiepiscopul Ioachim in noaptea dintre ani: Sa fiti purtatori de lumina si sare a pamantului - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2021 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Arhiepiscopul Ioachim în noaptea dintre ani: Să fiți purtători de lumină și sare a pământului

[2019-01-01]
de Gheorghe Anghel

Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim a vorbit, după slujba oficiată în noaptea dintre ani la Catedrala din Roman, despre cursul și valoarea vieții pământești afirmând că trebuie să fim „purtători de lumină și sare a pământului”.
„Sarea este acel element care dă savoare, dă gust la tot ceea ce este insipid”, a spus ierarhul care apoi a reiterat urarea ca „2019 să devină un an consacrat lui Dumnezeu”.
Înaltpreasfinția Sa a precizat că trebuie „să fim conștienți că totul facem prin El și în El”, iar în toate provocările acestei lumi, în tot acest labirint, trebuie să căutăm „lumina lui Hristos”.
Ierarhul a explicat faptul c㠄viața noastră este o continuă metamorfoză, adică o transformare sau o transfigurare”.
„Viața noastră de toate zilele este un amestec de moarte și înviere! Când dormim, în somnul din noapte, aceasta parcă este o pregustare a morții. Viața noastră se succede în niște etape și trecem dintr-una în alta fără să ne mai întoarcem la cele dinainte pe care le-am trăit în viața aceasta”, a spus Înaltpreasfinția Sa.
Alături de Arhiepiscopul Ioachim au slujit la Catedrala din Roman preoții consilieri și inspectori de la Centrul eparhial, preoții din Protopopiatul Roman și de preoții slujitori la Catedrala Arhiepiscopal㠄Sfânta Parascheva”, informează Arhiepiscopia.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 1736, Ultimul acces: 2021-11-29 10:23:20