Extensia ".eu", preferata de companii celei ".ro" - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Extensia ".eu", preferata de companii celei ".ro"

[2007-01-10]
In prima saptamana a anului majoritatea solicitantilor de domenii internet cu extensia .eu au fost companii inregistrate in Romania care detin deja un site cu extensia .ro, au declarat reprezentanti ai companiei IT Jump Networks Services, abilitata sa inregistreze noile domenii.

In Romania exista sapte companii abilitate sa inregistreze domenii internet cu extensia .eu. "Inca din noaptea de Revelion s-au solicitat domenii .eu, iar noi am fost primii, la ora 00.02 cand am inregistrat primul portal intitulat lex-expert.eu", au declarat pentru NewsIn reprezentanti ai companiei EuroDomenii, la randu-i abilitata sa inregistreze domenii europene. Luni, compania a inregistrat deja 883 de domenii cu extensia .eu, au mai precizat sursele citate.

Reprezentantii Jump Networks Services, o alta companie abilitata sa vanda domenii "europene", au declarat ca dupa o saptamana au primit in jur de 500 de solicitari de domenii europene.

Un domeniu .eu costa cel mult 14 euro fara TVA, mai putin decat un domeniu .ro. Cetatenii romani si bulgari se pot inregistra domenii de internet cu extensia .eu, incepand cu 1 ianuarie, de la miezul noptii (ora Bruxelles), la fel ca si cetatenii celorlate state din Uniunea Europeana, a informat Registrul European al Domeniilor de Internet (EURid).

Romanii si bulgarii, interesati de inregistrarea unui domeniu cu extensia .eu pot deja sa contacteze o firma acreditata, care sa ii indrume pasii de obtinere a unui domeniu pe numele lor oricand.

Site-urile cu extensia .eu ale cetatenilor romani si bulgari, inregistrate inainte de 1 ianuarie 2007, au fost revocate de EURid in conformitate cu legislatia comunitara, iar detinatorii vor fi instiintati prin e-mail. In luna aprilie 2006, cand domeniul .eu a fost lansat la nivel european, in aproximativ doua ore s-au inregistrat 400.000 de domenii.

Sursa: www.9am.ro


Contor Accesări: 1425, Ultimul acces: 2024-04-14 00:05:42