Intelectualii polonezi sustin si ei Liturghia latina - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2021 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Intelectualii polonezi susțin și ei Liturghia latină

[2007-01-03]
Un grup de proeminenți intelectuali polonezi a dat publicității o declarație de sprijin a mult-anticipatului document care va lărgi dreptul de celebrare a Liturghiei latine. Suntem alături de Dvs, Sfinte Părinte, se spune în începutul declarației semnate de 30 de lideri polonezi.
Declarația lor - care vine în contextul unor gesturi similare din Franța și Italia - a fost semnată printre alții de purtătorul de cuvânt al Parlamentului polonez, Marek Jurek; de doi membri ai delegației țării la Parlamentul european, Marcin Libicki și Konrad Szymanski; de editorul publicației Christianitas, Pawel Milcarek; de compozitorul Wojciech Kilar, care printre altele a realizat coloana sonoră la filmul lui Roman Polanski Pianistul.
În Italia se strâng însă semnături împotriva permiterii utilizării Misalului din 1962. Pentru moment au fost strânse doar 1.052 de semnături din cele 10.000 dorite de organizatori. Vă cerem să nu publicați indultul, se spune în această declarație adresată direct Papei Benedict al XVI-lea, susținându-se că Pontiful nu are autoritatea de a contrazice un conciliu. Petiția împotriva Liturghiei tradiționale este rodul mișcării conduse de pr. Paolo Farinella.

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 780, Ultimul acces: 2021-01-20 19:28:24