Sa ne deschidem inimile si mintile pentru Cristos - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2021 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Să ne deschidem inimile și mințile pentru Cristos

[2007-01-03]
În prima sa audiență generală din acest an, desfășurată în această dimineață în Aula Paul al VI-lea din Vatican, Papa a subliniat faptul că atmosfera de Crăciun ne invită să ne bucurăm de nașterea Răscumpărătorului. Cei care s-au oprit în meditație în fața Fiului lui Dumnezeu fără de apărare așezat în iesle, nu pot să nu se minuneze de acest incredibil eveniment uman; nu pot decât să împărtășească uimirea și umila abandonare a Fecioarei Maria, pe care Dumnezeu a ales-o ca Mamă a Răscumpărătorului tocmai datorită umilinței ei.
În Copilul din Betleem, a adăugat Sfântul Părinte, întreaga omenire se descoperă iubită în mod gratuit de Dumnezeu. În lumina Crăciunului, bunătatea infinită a lui Dumnezeu devine clară pentru fiecare dintre noi. În Isus, Tatăl ceresc a inaugurat o nouă relație cu noi: El ne-a făcut `fii întru Fiul`. [...] Bucuria Crăciunului nu ne face însă să uităm misterul răului (mysterium iniquitatis), puterea întunericului care caută să obtureze splendoarea luminii divine. Din păcate experimentăm această putere a întunericului zi de zi. [...] Aceasta este drama respingerii lui Cristos care, astăzi ca în trecut, se arată și se exprimă în diferite moduri. [...] Modurile de refuzare a lui Dumnezeu în aceste vremuri sunt probabil mai perfide și periculoase: de la respingere la indiferență, de la ateismul științific la prezentarea unui Isus modernizat sau post-modernizat, un Isus uman, redus în diferite feluri la a fi un simplu om al timpului Său, despuiat de divinitatea Sa; sau poate un Isus atât de idealizat încât pare un personaj de legendă.
Și totuși, a spus Papa Benedict, doar Pruncul din iesle deține adevăratul secret al vieții. Din acest motiv El cere să fie acceptat, să îi facem spațiu între noi, în inimile noastre, în casele noastre, în orașele noastre și în societățile noastre. Pentru aceasta suntem ajutați de simplitatea păstorilor și de căutarea magilor, care prin stea au cercetat semnele lui Dumnezeu, și de docilitatea Mariei și de înțelepciunea prudentă a lui Iosif. La începutul acestui nou an să ne înnoim angajamentul de a ne deschide mințile și inimile pentru Cristos, demonstrându-i dorința noastră de a trăi ca adevărați prieteni ai Lui. Astfel vom deveni colaboratori la planul Său de mântuire și mărturisitori ai bucuriei pe care o aduce El. [...] Să îl însoțim pe Isus, să umblăm cu El și astfel noul an va fi fericit și bun.

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 774, Ultimul acces: 2021-01-20 19:28:20