IPS Parinte Mitropolit Daniel a oficiat Sf. Liturghie la vechea Catedrala mitropolitana din Iasi - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

IPS Parinte Mitropolit Daniel a oficiat Sf. Liturghie la vechea Catedrala mitropolitana din Iasi

[2007-01-06]
De sarbatoarea Botezului Domnului, IPS Daniel, Mitropolitul Moldovei si Bucovinei, a oficiat slujba Sfintei Liturghii la Biserica 'Sf. Mare Mucenic Gheorghe' - vechea Catedrala mitropolitana din Iasi. In cuvantul de invatatura, IPS Sa a subliniat mai intai principalele intelesuri duhovnicesti ale acestui mare praznic, cunoscut si sub numele de Epifania, adica Aratarea Domnului sau Teofania, adica Aratarea Dumnezeirii: 'Praznuim trei evenimente importante, si anume Botezul Domnului in Iordan, amintirea botezului nostru propriu si sfintirea cea mare a apei. Sfintii Parinti au hotarat ca prima lectura sa vorbeasca despre Botezul Domnului, in Evanghelie, fiind cea mai mare din citirile pe care le-am ascultat, si a doua, a Apostolului, sa vorbeasca despre botezul nostru, numit de catre Sf. Apostol Pavel - 'baia nasterii de a doua' si 'impartasirea Sfantului Duh'. Biserica a randuit ca in aceasta zi sa se faca si sfintirea cea mare a apei, care deodata aminteste de Botezul Domnului si de botezul nostru. Botezul Domnului este temelia botezului nostru crestin'.

De asemenea, IPS Mitropolit Daniel s-a referit apoi si la semnificatiile Botezului Domnului: 'Botezul Domnului insemneaza inceputul lucrarii Sale mesianice mantuitoare, in public. Mantuitorul Iisus Hristos Se arata in public si este marturisit de catre Sf. Ioan Proorocul ca fiind El, Cel care ridica pacatul lumii, ca fiind El Mesia, Alesul, Unsul lui Dumnezeu. Ioan este chemat de Dumnezeu ca sa dea marturie despre identitatea lui Iisus din Nazaret, Care nu mai este prezentat ca Fiul Mariei si al dulgherului sau teslarului Iosif, ci ca fiind Mantuitorul lumii, ca fiind Mesia Cel prezis si prevazut de catre prooroci'.

Sursa: www.MMB.ro


Contor Accesări: 1630, Ultimul acces: 2024-03-26 07:41:42