Fara rugaciuni in Catedrala catolica spaniola - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2019 BISERICI.org

Noutăți în... e-mail!

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Fără rugăciuni în Catedrala catolică spaniolă

[2007-01-02]
Episcopul Juan José Asenjo Pelegrina de Cordoba, Spania, a refuzat musulmanilor cererea de a folosi Catedrala din oraș pentru rugăciunile lor. Liderii islamici au apelat în consecință la Papa Benedict al XVI-lea pentru anularea deciziei PS Asenjo.

Episcopul de Cordoba a explicat că dacă s-ar permite musulmanilor să se roage într-o Catedrală catolică s-ar "genera confuzie" și s-ar încuraja o atitudine de "indiferență religioasă". Petiția liderilor islamici este complicată de o lungă dispută privitoare la posesia Catedralei. Într-o vreme a fost o moschee, pe care catolicii au transformat-o în secolul XIII într-o biserică catolică. Unii catolici spanioli se tem că această campanie musulmană pentru rugăciuni islamice în lăcașe catolice reprezintă doar primul pas pentru recâștigarea controlului asupra Catedralei.

Episcopul Asenjo a declarat că Dieceza are o amplă documentație în sprijinul deținerii de către catolici a Catedralei. Liderii islamici din Cordoba, în apelul lor public către Papa Benedict, afirmă că nu doresc să reclame proprietatea Catedralei, ci că doresc în schimb "crearea, împreună cu catolicii și cu alte credințe, a unui spațiu ecumenic". Un purtător de cuvânt al grupului islamic a catalogat decizia Episcopului Asenjo ca o victorie a "elementelor reacționare" din Biserica Catolică.

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 608, Ultimul acces: 2019-09-18 14:39:41