Doi diaconi romani hirotoniti in Ghana - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2019 BISERICI.org

Noutăți în... e-mail!

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Doi diaconi români hirotoniți în Ghana

[2007-01-02]
Vineri, 29 decembrie 2006, în Ghana, Africa, doi români - fr. Paul Panțiru și fr. Gheorghiță Farcaș - au fost hirotoniți diaconi, aflăm de pe situl OFMConv.ro, al fraților minori conventuali din Provincia "Sf. Iosif" din România. Evenimentul a avut loc în biserica parohială "Sf. Anton de Padova" din cartierul Kwesimintsim al orașului Takoradi, localitate situată în sudul Ghanei, pe malul oceanului.

Celebrantul principal a fost Episcopul locului John Martin Darko. Alături de el s-au aflat 40 de preoți și cei șase candidați la diaconat, patru seminariști diecezani și doi franciscani conventuali români. "Episcopul a cădelnițat altarul după care a început Sfânta Liturghie în limba locală denumită `fante`", scrie fr. Bogdan Balașcă în corespondența pentru OFMConv.ro. "Liturgia Cuvântului s-a desfășurat în două limbi: engleză și fante. După predica Episcopului, expusă și ea în cele două limbi, a urmat ritualul hirotonirii diaconale, ritual încheiat cu felicitarea celor nou hirotoniți. A urmat Liturgia Euharistică, ritualul Împărtășaniei și de încheiere cu mulțumirile aduse de nou hirotoniți."

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 544, Ultimul acces: 2019-06-18 16:45:59