Moscova ameninta un Episcop trecut la Constantinopol - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2019 BISERICI.org

Noutăți în... e-mail!

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Moscova amenință un Episcop trecut la Constantinopol

[2007-01-02]
Biserica Ortodoxă Rusă analizează oportunitatea sancționării canonice a Episcopului Basil Osborne, care conduce comunitatea ortodoxă rusă din Marea Britanie, dar și-a transferat loialitatea de la Patriarhia rusă la Patriarhia de Constantinopol. Sinodul ortodox rus l-a avertizat pe Episcopul Basil că ar putea fi pedepsit după ce a ignorat o convocare venită de la Moscova, informează agenția Interfax citată de CWNews. Prelatul britanic ar putea fi redus la statutul de laic, a anunțat Sinodul, dar o astfel de acțiune este amânată până când reprezentanți ai Patriarhiei Moscovei vor discuta cazul cu reprezentanți ai Patriarhiei Constantinopolului.

La începutul anului 2006, Episcopul Basil și-a anunțat planurile de a se afilia Patriarhiei de Constantinopol, fiind primit sub această jurisdicție. Patriarhia Moscovei a răspuns suspendând dreptul prelatului de a celebra Liturghia și de a conduce comunitatea ortodoxă rusă din Londra. Patriarhia Moscovei - cea mai mare comunitate ortodoxă din lume - se află de mai mulți ani în tensiune cu Constantinopolul. Patriarhia ecumenică de Constantinopol este în mod tradițional recunoscută ca "prima între egali" între Patriarhiile ortodoxe din lume. În septembrie, în timpul discuțiilor din comisia teologică ortodoxo-catolică, reprezentanții Patriarhiei Moscovei s-au exprimat împotriva accentului pus pe autoritatea Patriarhului de Constantinopol. Un purtător de cuvânt al Patriarhiei de la Moscova declara că nu se poate accepta "un mod ecleziologic în care Patriarhul de Constantinopol ocupă locul unui `Papă răsăritean`".

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 569, Ultimul acces: 2019-10-10 22:38:32