Compensatii de 600 euro pentru pasagerii ale caror curse sunt anulate sau intarziate - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2021 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Compensatii de 600 euro pentru pasagerii ale caror curse sunt anulate sau intarziate

[2007-01-04]
Pasagerii curselor aeriene anulate sau intarziate si carora li se refuza imbarcarea vor primi compensatii cuprinse intre 250 si 600 euro, potrivit unei hotarari de guvern care a intrat in vigoare de la 1 ianuarie

Hotararea are la baza Directiva Parlamentului European si a Consiliului European din 2004 care stabileste reguli comune privind compensarea pasagerilor in cazul refuzului la imbarcare si al anularii si intarzierii zborurilor. Astfel, potrivit NewsIn, pasagerii ale caror zboruri au fost anulate sau intarziate, precum si cei refuzati la imbarcare, desi aveau bilete cu confirmare, vor primi compensatii cuprinse intre 250 si 600 de euro.

Pentru zborurile de 1.500 de kilometri sau mai putin, compensatia are o valoare de 250 de euro, iar pentru zborurile intercomunitare, de peste 1.500 de kilometri, compensatia se va ridica la 400 de euro. Pentru celelalte zboruri, compensatia va fi de 600 de euro.

De asemenea, companiile aeriene vor fi penalizate, de la 1 ianuarie, daca nu vor respecta drepturile pasagerilor, acestea urmand sa fie definite mult mai clar prin acte normative ulterioare initiate de Ministerul Transporturilor Constructiilor si Turismului.

Ministrul transporturilor, Radu Berceanu, a declarat la sfarsitul anului trecut ca pasagerii curselor aeriene vor fi informati asupra drepturilor lor atunci cand calatoresc cu avionul prin intermediul unor afise care vor fi lipite in incinta aeroporturilor, de la 1 ianuarie.

Sursa: www.9am.ro


Contor Accesări: 849, Ultimul acces: 2021-04-15 23:48:11