Scandal romano-bulgar pe Podul Prieteniei - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2021 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Scandal romano-bulgar pe Podul Prieteniei

[2007-01-04]
Daca taxa de trecere a frontierei instituita de primarul din Giurgiu nu va fi anulata, cazul va ajunge in fata instantei de litigii contractuale din Luxemburg

Oficialii romani de la Giurgiu au declarat ca, pe data de 1 si 2 ianuarie, toti cetatenii care vor trece prin Vama Giurgiu vor fi scutiti de plata taxei locale - taxa de ecologizare a vamii - de peste 50 de lei. Numai ca acest lucru nu s-a intamplat. in total, taxele pentru trecerea frontierei se ridica la 50 de euro.
Aceste taxe au fost aprobate de Consiliul Local Giurgiu la initiativa primarului Lucian Iliescu, un controversat politician ajuns de la PSM la PNL.

Comisarul european bulgar, Meglena Kuneva, a spus ca, daca taxa de trecere a frontierei pentru vehiculele straine nu va fi anulata, cazul va ajunge in fata instantei europene din Luxemburg. Taxele pe care autoritatile locale le percep in Vama Giurgiu reprezinta un motiv de disputa intre autoritatile romane si bulgare. Meglena Kuneva, comisarul european al Bulgariei, a declarat ca va da in judecata Consiliul Local Giurgiu pentru taxele pe care le percepe la vama, de aproape 50 de euro, bulgarii considerand ilegale aceste taxe.

Sursa: www.9am.ro


Contor Accesări: 821, Ultimul acces: 2021-01-20 19:21:14