Salvarea la un pas - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2019 BISERICI.org

Noutăți în... e-mail!

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Salvarea la un pas

[2007-01-02]
Multe au fost tragediile care au zguduit pamantul. Cele mai multe, s-au pierdut odata cu cei care le-au parcurs. Exista altele, care prin forta imprejurarilor, au biruit timpul si au ramas ca marturii vii ale experientelor intamplate. Una din aceste marturii este cazul tragic al lui Robert Scott.
In anul 1910 a pornit din fortul Terra Nova, cu inca patru colegi, Oates, Wilson, Bowers si Ewans, sa cucereasca Polul Sud. Pregatirea calatoriei a insemnat un efort considerabil, atat financiar cat si fizic, ceea ce a dus la pierderea unor detalii (de ex. tractiune cu magari) care, ulterior aveau sa fie de importanta maxima. Tocmai calcularea foarte precisa a acestor detalii avea sa dea castig de cauza expeditiei organizate de Amundsen.
Dupa 1500 Km, parcursi in conditii extrem de grele, cei cinci barbati, ajung in cele din urma in zona Polului. Bucuria atat de mult asteptata se transforma in curand intr-o deceptie greu de descris. Drapelul norvegian deja fusese infipt acolo. Fusesera intrecuti. In jurnalul sau, Scott, a notat simplu: „ Un lucru mare s-a savarsit. Polul Sud al pamantului de mii de ani neinsufletit, a fost intr-un interval de 34 de zile descoperit de doua ori, iar soarta a vrut ca eu sa fiu al doilea, intr-o lume in care primul ia totul iar al doilea nimic.” Nici un cuvant de repros sau invidie , doar cuvinte de admiratie pentru rivalul sau.
Lupta insa nu se sfarsise, urma intoarcerea acasa. Din nou cei 1500 de Km. Urmau sa calatoreasca in conditii infernale. In curand si-au dat seama ca nu vor rezista calatoriei de intoarcere. Foamea, oboseala si frigul erau peste asteptari. Au inceput sa cedeze. Primul a cazut Ewans. A murit de istovire. A urmat Oates care in disperare a parasit cortul pierzandu-se in imensitatea de gheata. O furtuna teribila opreste intoarcerea celor trei. Sase zile viscolul a suflat fara incetare. Alimentele s-au terminat. Rezistenta slabeste vizibil. Ultima picatura de combustibil a fost arsa. Stransi in sacii de dormit, mai rezista o zi, era ultima. Partida era pierduta... Wilson si Brower au murit cei dintai. Scott ii inveli in sacii lor apoi, in agonie, se rezema de stalpul central al cortului. Asa a inchis ochii. Deasupra, viscolul a acoperit totul cu un giulgiu alb.
Tragedia este ca in timp ce muribunzii traiau ultimele clipe, la numai 18 Km se aflau tovarasii lor de la baza veniti inaintea lor ca sa-i salveze. Au pierit, in mod real, la un pas de salvare.
Aplicatie
Nu este o tragedie mai mare pentru un crestin decat aceea de a pieri la un pas de mantuire. Sa fii scos din lume si sa nu intri in cer, este cu adevarat o nenorocire. Exemplul sotiei lui Lot este zguduitor. Ea a pierit intre munte si campie sau altfel spus intre Sodoma si Cer ( Gen. 19: 26). Sa pieri la un pas de Imparatia lui Dumnezeu este foarte dureros. Pentru aceasta apostolul Pavel spune: „ Ma port aspru cu trupul meu, ca nu cumva, dupa ce am propovaduit altora, eu insumi sa fiu lepadat”- 1 Cor.9: 2.

Autor : Benone Corneliu Lupu .

Sursa: www.Intercer.ro


Contor Accesări: 678, Ultimul acces: 2019-10-15 22:40:29