Aspazia Otel Petrescu s-a mutat in vesnicie | „Eu l-am vazut pe Dumnezeu ca pe un izvor care scalda creatia” - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2023 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Aspazia Oțel Petrescu s-a mutat în veșnicie | „Eu l-am văzut pe Dumnezeu ca pe un izvor care scaldă creația”

[2018-01-23]
de Gheorghe Anghel

dna-Aspsazia-Otel
După 94 ani, dintre care 14 i-a petrecut în temniță, Aspazia Oțel Petrescu s-a mutat marți la cele veșnice. Perioada petrecută în închisoare a fost una foarte dificilă, însă, după cum mărturisea „rugăciunea i-a salvat viața” și Dumnezeu a ajutat-o să treacă peste toate greutățile. „Eu l-am văzut pe Dumnezeu ca pe un izvor care scaldă creația”, spunea adesea Aspazia Oțel Petrescu.
Despre „Bunul Dumnezeu” aceasta spunea că îL simțea ca o prezență, dar o „prezență care curge fără întrerupere printre lucruri și oameni”. „Nu se amestecă cu ele”, sublinia Aspazia Petrescu, „dar le scaldă, este permanent între ele. Este ca o Apă Vie. Este o curgere permanentă”.
Este Frumosul, Absolutul, Misterul, tot ce ne imaginăm noi despre Divinitate în această permanentă trecere pe lângă noi și, în momentul, când ne atinge acest Izvor de Apă Vie, în momentul acela plângi. Este o dovadă că te-a atins aripa de iubire care este Dumnezeirea și care scaldă toată creația fără ca noi să ne dăm seama ce binefacere este pentru fiecare din noi. Această aripă de iubire care te atinge și care îți dă lacrima despre care foarte frumos a spus cineva, lacrima se face floare și îți împodobește amintirile.
Aspazia Oțel Petrescu s-a născut în 9 decembrie 1923 la Cernăuți.
Între 1944-1948 urmează Facultatea de Litere și Filosofie de la Universitatea Babeș Bolyai din Cluj. Între 1946-1948 a fost dactilografă la Centrul de Studii Transilvane. În data de 9 iulie 1948 este arestată și condamnată la 10 ani de temniță grea, pe care i-a executat în diferite închisori: Mislea, Dumbrăveni, Miercurea Ciuc.
La sfârșitul celor 10 ani de temniță i s-a mărit pedeapsa cu 4 ani, fiind închisă la din nou la Mislea. În 1958 se stabilește în orașul Roman, iar în 1964 se căsătorește cu Ilie Alexandru Petrescu.
În 1977, i-a murit mama, iar 10 ani mai târziu, soțul. Din 1998, a rămas și fără frate. În perioada de după Revoluția din 1989, a participat fervent la comemorări ale martirilor din închisorile comuniste, fiind și unul dintre fondatorii sfântului paraclis de la Mislea.
În tot acest timp, Aspazia Oțel a scris și a publicat cărți care îi evidențiază talentul literar și calitatea sufletească de a-și trăi credința în Dumnezeu cu smerenie, bunătate și iubire pentru oameni.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 1033, Ultimul acces: 2023-10-01 03:12:13