Parintele Patriarh Daniel a primit cheia Municipiului Ploiesti - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Părintele Patriarh Daniel a primit cheia Municipiului Ploiești

[2024-07-07]
de Alexandru Boboc

Părintele Patriarh Daniel a primit duminică, la Mănăstirea Ghighiu, cheia Municipiului Ploiești.
Viceprimarul orașului, Daniel Nicodim, a înmânat această distincție Părintelui Patriarh la festivitatea de încheiere a Întâlnirii Tineretului Ortodox din Arhiepiscopia Bucureștilor, desfășurată la Ploiești între 5 și 7 iulie.
„Preafericirea Voastră, îmi exprim recunoștința pentru că vă aflați din nou aici, în mijlocul ploieștenilor. Vă mulțumesc pentru încrederea acordată municipalității noastre pentru organizarea Întâlnirii Tinerilor Ortodocși”, a spus Daniel Nicodim.
„Vă asigur că în aceste 3 zile tinerii din Arhiepiscopia Bucureștilor, din Serbia, din Basarabia de Sud și din Ungaria s-au simțit foarte bine aici, s-au distrat, au aflat lucruri noi despre istoria noastră, despre credință, neam, țară, au aflat lucruri despre sens și despre Adevăr, despre Hristos și sunt convins că au legat prietenii strașnice și vor rămâne cu amintiri foarte plăcute de la Ploiești”, a adăugat viceprimarul municipiului Ploiești.
La finalul Sfintei Liturghii, Preafericirea Sa a adresat un mesaj tinerilor participanți, în care i-a îndemnat să ducă mai departe ceea ce au trăit și au învățat în aceste zile la ITO Ploiești.
Părintele Patriarh Daniel a mulțumit tuturor celor implicați în desfășurarea activităților dedicate tinerilor din aceste zile.
Mănăstirea Ghighiu a primit în dar de la Patriarhul României tămâie naturală din Oman și mai multe cărți pentru biblioteca așezământului monahal, iar tinerii participanți au primit iconițe cu soborul Sfinților Români.
Întâlnirea Tinerilor Ortodocși din Arhiepiscopia Bucureștilor s-a desfășurat la Ploiești în contextul declarării orașului prahovean drept Capitala Tineretului din România. Cu această ocazie, între 5 și 7 iulie s-a desfășurat Festivalul Let’s Play, care a cuprins mai multe concerte, ateliere, competiții sportive și altele.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 17, Ultimul acces: 2024-07-14 05:30:03