Prima manastire din Bucuresti care primeste un vesmant al Cuviosului Dimitrie cel Nou - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Prima mănăstire din București care primește un veșmânt al Cuviosului Dimitrie cel Nou

[2024-07-07]
de Alexandru Boboc

Prima mănăstire din București care primește un veșmânt al Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou este cea închinată Tuturor Sfinților Români.
Racla în care este păstrat veșmântul, dar și o altă raclă pentru moaștele Sf. Ap. Andrei, Sf. M. Mc. Gheorghe, Sf. Ier. Dionisie și Sf. Ambrozie ai Milanului, au fost sfințite duminică de Episcopul vicar patriarhal Paisie Sinaitul.
„Moaștele Sf. Cuv. Dimitrie au poposit de două ori aici, prima dată în urmă cu 18 ani, în anul 2006, la sfințirea bisericii, iar a doua oară anul acesta, 2024, în ziua de 14 aprilie, cu prilejul Pelerinajului istoric al Sf. Cuv. Dimitrie cel Nou în Arhiepiscopia Bucureștilor, la împlinirea a 250 de ani de la aducerea cinstitelor sale moaște în țara noastră”, a spus PS Paisie Sinaitul la predică.
Cele două racle cu fost realizate din argint cizelat la Atelierele Patriarhiei Române.
Mănăstirea „Tuturor Sfinților Români” din București a fost construită între anii 2003-2006 la inițiativa Preafericitului Părinte Patriarh Teoctist.
Așezământul monahal găzduiește Atelierele Institutului Biblic și de Misiune al Bisericii Ortodoxe Române.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 13, Ultimul acces: 2024-07-14 07:48:32