Arhiepiscopia Clujului si Episcopia Evanghelica Luterana din Württemberg au celebrat 30 de ani de parteneriat - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Arhiepiscopia Clujului și Episcopia Evanghelică Luterană din Württemberg au celebrat 30 de ani de parteneriat

[2024-07-08]
de Andrei Ursulean

Arhiepiscopia Vadului, Feleacului și Clujului și Episcopia Evanghelică Luterană din Württemberg, Germania, au celebrat sâmbătă trei decenii de parteneriat.
Aniversarea a fost marcată printr-o ședință retrospectivă, susținută la Centrul Eparhial din Cluj în prezența reprezentanților ambelor instituții, în cadrul căreia au fost rememorate proiectele comune din ultimii 30 de ani.
Delegația germană a fost condusă de Eminența Sa Ernst-Wilhelm Gohl, Episcopul evanghelic-luteran de Württemberg.
„Ne bucurăm foarte mult că am avut această minunată și binecuvântată ocazie a unui parteneriat de 30 de ani cu Arhiepiscopia Clujului. Avem marea nădejde și ne rugăm la Dumnezeu să continuăm cel puțin 30 de ani de acum înainte”, a declarat pentru Trinitas TV Eminența Sa Ernst-Wilhelm Gohl.
În a doua parte a zilei, oaspeții au fost întâmpinați la Centrul Eparhial din Cluj de Mitropolitul Andrei. În cadrul întâlnirii, Înaltpreasfinția Sa a remarcat buna colaborare dintre cele două instituții ecleziale și roadele acesteia.
Prin parteneriatul cu Episcopia Evanghelică Luterană din Württemberg s-au realizat lucrări de restaurare și modernizare a Catedralei Mitropolitane din Cluj-Napoca, precum și la Mănăstirile Salva, Florești și Piatra Fântânele.
Printre celelalte roade ale parteneriatului se numără: înființarea Centrului de îngrijiri paliative „Sfântul Nectarie”, tipărirea primului catehism din România după 1989, înființarea Policlinicii „Christiana” din Mociu, înființarea Radio Renașterea, organizarea de tabere de tineret la Mănăstirea Piatra Fântânele și sprijinirea cu burse a numeroși tineri din Arhiepiscopia Clujului.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 18, Ultimul acces: 2024-07-14 02:28:22