Mitropolitul Irineu incurajeaza dezbaterile despre invatamant: Educatia este aceea care ne apropie de Dumnezeu - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Mitropolitul Irineu încurajează dezbaterile despre învățământ: Educația este aceea care ne apropie de Dumnezeu

[2024-03-28]
de Alexandru Boboc

Mitropolia Olteniei a organizat miercuri o dezbatere cu tema „Învățământul religios din Oltenia”. IPS Irineu încurajează astfel de întâlniri, pentru c㠄educația este aceea care ne apropie de Dumnezeu, de semenul nostru și de noi înșine”.
La întâlnirea desfășurată în Sala mare a Centrului „Mitropolit Firmilian” din Craiova au participat inspectorii școlari generali din toate județele Olteniei, alături de inspectorii de specialitate și de la centrele eparhiale.
În deschiderea dezbaterii, Mitropolitul Irineu al Olteniei a mulțumit participanților, amintind că această întâlnire a devenit o tradiție.
„Vă mulțumesc că ați răspuns invitației noastre, în primul rând pentru a ne revedea și pentru a analiza posibilitatea de dezvoltare a învățământului din Oltenia. Fără învățământ nu există progres, nici bună stare în lume. Învățământul este acela care ne ridică sufletul, ne înnobilează mintea și cugetarea noastră”.
„Dumneavoastră prin vocație sunteți formatori de cultură și de caracterele pe care vrem să le avem în societatea noastră. Avem o tradiție în învățământul oltenesc și ne dorim să avem succes în această analiză a noastră. Vă mulțumesc pentru această oportunitate și dragoste de a fi împreună cu noi”, a spus ierarhul.
Dezbateri
Întâlnirea a avut ca teme de discuție oferta de studiu a Facultății de Teologie din Craiova, propunerea unui protocol de colaborare între inspectoratele școlare județene și facultate, promovarea platformei e-learning pentru profesorii de religie și altele.
În decursul celor aproximativ trei ore de dialog, fiecare dintre invitați a prezentat opiniile personale cu privire la temele propuse de organizatori și s-au sintetizat o serie de activități care vor contribui la dezvoltarea învățământului religios din Mitropolia Olteniei.
La finalul dezbaterii, Mitropolitul Irineu a prezentat proiectele educaționale care se vor desfășura anul acesta în Mitropolia Olteniei și i-a îndemnat pe toți invitații să propună periodic întâlniri comune pentru analizarea și dezvoltarea învățământului în general.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 35, Ultimul acces: 2024-04-18 07:41:51