Crosul pentru viata de la Craiova a adus laolalta tineri care sustin mamele si copiii - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Crosul pentru viață de la Craiova a adus laolaltă tineri care susțin mamele și copiii

[2024-03-28]
de Ștefana Totorcea

Aproximativ 120 de părinți și copii au participat la Crosul pentru viață organizat de Departamentul de Tineret și Catehizare al Arhiepiscopiei Craiovei în colaborare cu Direcția Județeană de Sport Dolj.
„Crosul pentru viață este un eveniment pro-viață foarte apreciat în rândul părinților și copiilor. Suntem plăcut surprinși pentru deschiderea din în ce mai mare față de această activitate, dar mai ales că participanții noștri încurajează și promovează viața prin alergare”, a spus, la eveniment, Părintele Ștefan Bărbulescu, inspector eparhial la Departamentul de Tineret și Catehizare al Arhiepiscopiei Craiovei.
„Îi mulțumim Înaltpreasfințitului Părinte Irineu, pentru binecuvântarea de a organiza evenimente cât mai diverse pro-viață. Astfel putem ajunge cu mesajul nostru pro-viață la cât mai multe categorii sociale.”
Pr. Ștefan Bărbulescu, inspector eparhial, a anunțat, la Crosul pentru viață de sâmbătă, 23 martie 2024, înființarea unui centru de sprijin în criza de sarcină în Arhiepiscopia Craiovei. Foto: Mitropolia Olteniei
„Efortul pro-viață va fi încununat în acest an cu înființarea Centrului de consiliere și informare Sfânta Ana, destinat sprijinirii femeilor aflate în criză de sarcină”, a mai anunțat părintele inspector.
Centrul de consiliere și informare Sfânta Ana va funcționa în cadrul Fundației „Societatea Ortodoxă a Femeilor” din Craiova.
Participanții calificați pe primele locuri la Crosul pentru viață de sâmbătă, 23 martie 2024, au primit, pe lângă medalii, diplome și dulciuri, și câte un voucher la Water Park Craiova. Foto: Mitropolia Olteniei
Toți participanții au primit câte o medalie, diplome și dulciuri. Primii trei câștigători din fiecare cursă au primit premii speciale din partea Librărie.net. Au mai fost acordate nouă vouchere oferite, prin tragere la sorți, de Water Park Craiova.
Marșul pentru viață de la Craiova și Tg. Jiu
Crosul pentru viață desfășurat în Parcul Nicolae Romanescu din Craiova a ajuns anul acesta la a doua ediție. Evenimentul face parte din Luna pentru viață, serie de manifestări și activități care au ca scop promovarea dreptului la viață al copiilor nenăscuți și nevoia de sprijin pentru mamele în criză de sarcină.
Aproximativ 120 de copii și tineri au participat sâmbătă, 23 martie 2024, la Crosul pentru viață de la Craiova. Foto: Mitropolia Olteniei
Peste 1500 de localități din România și Republica Moldova au desfășurat anul acesta activități în Luna pentru viață. În unele dintre ele, punctul culminant al Lunii pentru viață va fi Marșul pentru viață.
Marșul pentru viață este organizat în eparhie la Craiova și Târgu Jiu, pe următoarele trasee:
Craiova, ora 12:00: Biserica „Toți Sfinții” Hagi Enuș – Judecătoria Craiova – Centrul Vechi – Biserica „Sfântul Prooroc Ilie” – Catedrala Mitropolitan㠄Sfântul Mare Mucenic Dimitrie” – Catedrala Madona Dudu;
Târgu Jiu, ora 14:00: Biserica „Înălțarea Domnului” – strada Victoriei – Piața Prefecturii – Teatru – Masa Tăcerii – Poarta Sărutului – Calea Eroilor – Coloana Infinitului.
Tema Marșului pentru viață din acest an este „Construim împreună pentru viață”.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 29, Ultimul acces: 2024-04-14 08:42:13