A aparut o carte de referinta in limba germana despre marii duhovnici romani ai secolului 20 - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

A apărut o carte de referință în limba germană despre marii duhovnici români ai secolului 20

[2024-03-29]
de Ștefana Totorcea

Editura Paulinus a publicat o carte de referință în limba germană despre marii duhovnici români ai secolului 20.
Coordonat de Karl Pinggéra și Ovidiu Ioan, volumul Rumänische Geistliche Väter des 20. Jahrhunderts. Eine Anthologie include două studii introductive despre spiritualitatea ortodoxă în general și despre spiritualutatea românească a secolului 20 în particular, semnate de Mitropolitul Serafim al Germaniei și prof. dr. Andreas Müller.
Cartea prezintă viața și învățăturile părinților Iosif Trifa, Daniil Sandu Tudor, Arsenie Boca, Nicolae Steinhardt, Benedict Ghiuș, Paisie Olaru, Cleopa Ilie, Andrei Scrima, Sofian Boghiu, Constantin Galeriu, Teofi Părăian, Arsenie Papacioc și Justin Pârvu.
Studiile dedicate fiecărui duhovnic sunt realizate de teologi și istorici români care lucrează în spațiul de limbă germană.
„În mod inspirat coperta este ilustrată cu superba icoană a Maicii Domnului – Rugul Aprins de la Mănăstirea Antim din București”, transmite pe Facebook istoricul clujean Mircea Gheorghe Abrudan. „Felicitări tuturor autorilor și mulțumiri părintelui profesor dr. Ioan Moga de la Viena pentru acest frumos dar pascal!”
„În secolul al XX-lea, viața interioară a Bisericii Ortodoxe Române a fost caracterizată de o revigorare a tradiției isihaste, cultivată mai ales de mișcarea Rugul Aprins de la mănăstirea bucureșteană Antim”, scrie pe coperta din spate a cărții.
Apariția are scopul de a-i face cunoscuți publicului occidental pe părinții duhovnicești români.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 29, Ultimul acces: 2024-04-09 15:50:52