Papa Francisc a spalat picioarele detinutelor de la inchisoarea de femei din Roma - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Papa Francisc a spălat picioarele deținutelor de la închisoarea de femei din Roma

[2024-03-28]
foto: Vatican Media
Papa Francisc a spălat joi picioarele a 12 deținute de la o închisoare din Roma, continuând tradiția de a ține Sfânta Liturghie a Cinei Domnului în penitenciarele locale. Sfântul Părinte le-a spus deținutelor de la penitenciarul Rebibbia, situat la aproximativ 10 km de Vatican, că Isus „nu obosește niciodată să ierte”, ci mai degrab㠄noi suntem cei care obosim să cerem iertare”. „Cu toții avem eșecurile noastre mici sau mari – fiecare are propria poveste. Dar Domnul ne așteaptă mereu, cu brațele deschise, și nu obosește niciodată să ierte”, a spus Sfântul Părinte, conform Vatican News.

În timpul celebrării, Sfântul Părinte a spălat picioarele a 12 dintre deținutele prezente. Cele 12 deținute erau de „naționalități diferite”, a precizat Vaticanul. Ulterior, Papa Francisc „s-a întâlnit cu deținutele și personalul penitenciarului” și a primit mai multe cadouri, inclusiv produse de la ferma complexului penitenciar. În anii trecuți, Suveranul Pontif a călătorit în închisori și în alte instituții din Roma și din împrejurimi pentru a spăla picioarele persoanelor marginalizate. În 2023, a spălat picioarele a 12 tineri, bărbați și femei, la centrul de detenție pentru minori Casal del Marmo de la periferia Romei.
Papa Francisc a instituit acest obicei la scurt timp după începerea papalității sale. După ce a vizitat centrul de detenție pentru tineri Casal del Marmo în 2013, a prezidat celebrările din Joia Sfântă la un centru pentru persoane cu dizabilități în 2014, la închisoarea Rebibbia în 2015, la un centru pentru solicitanții de azil în 2016, la închisoarea Paliano în 2017, la închisoarea istorică Regina Coeli din Roma în 2018 și la închisoarea pentru bărbați din Velletri în 2019. Sfântul Părinte a sărit peste tradiție în 2020 din cauza pandemiei Covid-19.

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 31, Ultimul acces: 2024-04-18 07:15:18